Eddig soha nem látott történettel tér vissza a Gyűrűk Ura világa a képernyőkre. Középfölde a Jurassic World: Bukott birodalom rendezőjével éled fel.

Már év eleje óta tudjuk, hogy az Amazon készít tévésorozatot a Gyűrűk Ura világában, amihez most rendezőt is találtak. A Jurassic World: Bukott birodalom rendezője J.A. Bayona mozgatja majd a színészeket, az első két epizódnál legalábbis biztosan -írja a TheVerge.

A Twitteren Bayona is megerősítette azt, amit az Amazon már az év elején bejelentett: a sorozat Középföldén játszódik, annak második korszakában, és olyan történetet mesél el, melyet eddig nem láthattunk. Jennifer Salke, az Amazon Studios vezetője azt mondta: Bayona világépítési módszerei tökéletesen megfelelnek a Gyűrűk Ura világához.

Bayona egyébként a Jurassic Park mellett olyan filmeken dolgozott, mint a Szólít a szörny, A lehetetlen, vagy az Árvaház. J.R.R. Tolkien hatalmas világa tehát még jobban kibontakozhat, és megmutathat olyan részleteket, amiket eddig nem ismertünk. Akár azt is, hogy hogyan jöttek létre azok a bizonyos gyűrűk, vagy hogyan született meg Sauron.

Tolkien világának feldolgozása hatalmas lehetőség az Amazonnak, mely azon dolgozik, hogy az Apple és Disney hamarosan induló streaming szolgáltatása mellett versenyben maradjon, főleg miután az HBO Trónok harca sorozata véget ért.

A Gyűrűk Urával az Amazon saját nagy franchise-t tudhat magáénak, mely nagy rajongótáborral bír.

×