Lezajlott az ESL One Köln első napja, ahol a világ legjobb CS:GO játékosai és csapatai gyűltek össze. Az már tuti, hogy AUG-ot nem igen használnak a profik.

Az AUG-ot egyébként nem is olyan rég, június 18-án nerfelték. Úgy tűnik, hogy ennek a profi ligában is hatása lett. Két héttel ezelőtt, az ESL Pro League 9 döntőben még nem élt a fegyver frissítése: akkor a HLTV statisztikái szerint a teljes verseny alatt 25 százalékában vették kézbe a fegyvert, az M4A4-et pedig még kevesebbszer (5%) – írja a Dotesport.

ESL Pro League 9 – Kép forrása: HLTV

Lehet, hogy egy nap után kicsit korai összehasonlítani, de az ESL One Köln az első verseny, ahol él az AUG nerf, és már most érzékelhető, hogy a fegyver használata jelentősen csökkent. Az eltelt idő alatt csupán 4 százalékban vették meg, az M4A4 pedig majdnem 21 százalékot ért el.

ESL One Köln – Kép forrása: HLTV

Az AUG nerf után csökkent a fegyver tűzsebessége (fire rate) és pontossága (accuracy), ami kombinálva az árváltozásokkal azt eredményezte, hogy módosult a meta. A profik mostanában gyakrabban használják az SG 556-ot, aminek használata négy százalékkal nőtt az első fordulóban, az ESL Pro League-hez képest. Az ESL One versenyén Kölnben érdekes lesz megfigyelni, melyik fegyver lesz az, amelyik végül győzelemhez vezeti a csapatokat.

Neked melyik a kedvenc fegyvered most a CS:GO-ban?

 

×