5 tény a Pókember: Idegenben kapcsán Tom Hollandtől

Július 4-én kerül a mozikba a Marvel filmes univerzumának legújabb tagja, a Pókember: Idegenben. A film egyben a Végjáték után az Infinity Sagának nevezett első három fázis lezáró darabja is lesz, így hatalmas érdeklődés veszi körül. Szerencsére Tom Holland, aki már ötödjére bújik a new yorki hálószövő bőrébe nem túl jó a titoktartásban és nemrég egy sajtótájékoztatón el is árult öt friss információt legújabb filmjéről.

0
 

Július 4-én kerül a mozikba a Marvel filmes univerzumának legújabb tagja, a Pókember: Idegenben. A film egyben a Végjáték után az Infinity Sagának nevezett első három fázis lezáró darabja is lesz, így hatalmas érdeklődés veszi körül. Szerencsére Tom Holland, aki már ötödjére bújik a new yorki hálószövő bőrébe nem túl jó a titoktartásban és nemrég egy sajtótájékoztatón el is árult öt friss információt legújabb filmjéről.

A nyilvánosságra került hírek és megjelent előzetesek alapján, Pókember új filmjében nagy szerepet játszik majd ugyan Mysterio és az újjá formálódó S.H.I.E.L.D., de mégsem ők kapják majd a legnagyobb figyelmet. A rajongók a Disney és Fox szerződéskötése óta spekulálnak egy újfajta multiverzumról, de az is érdekes kérdéseket vet fel, hogyan dolgozza fel mentora halálát Peter és a csettintés óta eltelt öt évet a világ. Ezek némelyikére adott most választ Tom Holland.

Hogyan küzd meg a Vasember nélküli élettel Póki?

Már a Végjáték premierje előtt hivatalossá vált, hogy Pókember legújabb kalandja a Bosszúállók 4 eseményei után játszódik majd. Ekkor még semmit nem lehetett tudni a filmek cselekményéről. A Végjáték áprilisi bemutatója, valamint a Pókember: Idegenben május elején megjelent első előzetese végül tisztázta a helyzetet. Peternek a felnőtté válás és hősködés mellett Vasember elvesztésével is meg kell küzdenie.

„Ez a film közvetlen folytatása a Bosszúállók: Végjátéknak, amiben hivatalosan is elvesztettük a hősünket, Vasembert. Ez a film kicsit arról szól, hogyan birkózunk meg az élettel nélküle. Peter Parkernek nagyon különleges kapcsolata volt vele. Szóval a film arról szól, hogy küzd meg ezzel és realizálja, hogy a világnak szüksége van rá, hogy kiálljon és a legjobb Pókemberré váljon, aki csak lehet. Úgy gondolom, ez a film fantasztikus folytatása a Végjátéknak és az a fajta film, amire most a rajongóknak szüksége van” – nyilatkozta Tom Holland.

Azokat a pletykákat, miszerint ő lehetne a következő Vasember, a fiatal brit színész egyetlen mondatával csendesítette el.

„Soha nem lehetek a következő Vasember, mert Robert Downey Jr. az egyetlen Vasember.”

Mikor fárad bele Peter abba, hogy ő Pókember?

Az előző filmekkel ellentétben a Pókember: Idegenben előzetesei alapján Peter kész felakasztani egy időre a pókruhát és normális tiniként megtapasztalni az életet. Tom Holland egy Balin készült interjúban még azt is elárulta, Parker egyszerűen csak belefáradt abba, hogy Pókember legyen.

„Nagyon érdekes, mert az első filmben arra vágyott, hogy Bosszúállóvá váljon, ebben a filmben pedig épp arra vágyik, hogy ne legyen az. Ő egy tizenhat éves gyerek, aki európai osztálykirándulásra akar menni a barátaival és meg akarja tapasztalni az életet egy normális tiniként. Egyszerűen csak belefáradt abba, hogy Pókember legyen.”

Amerikai akcentussal beszélni nehéz

A brit színész hónapokig készült rá, hogy tökéletes queens-i akcentussal tudjon beszélni filmjeiben, de még így is becsúszott egy-két hiba. Ezt a szinkronos verzióban mi már nem fogjuk hallani, de egy amerikai újságíró nemrég rámutatott Holland egy „fülsértő” bakijára.

„Azt mondtam ’multi-vers’. De Amerikában ők úgy mondják, hogy ’multai-vers’. Szóval azt hiszem, rosszul mondtam a filmben. Gondolom vissza kell majd mennem és újra felvenni, hogy mondom a multiverzumot” – nyilatkozta.

MJ és a tiniszerelem

A Zendaya által megformált Michelle Jones (MJ) szép főhajtás Pókember későbbi szerelme, Mary Jane Watson előtt, de ami köztük van, azt nem kell komolyan venni.

„Igen, van egy szerelmi történet a filmben, ami egy nagyon kedves kis románc. Érdekes és nem az a tipikus hollywoodi szerelem” – mesélte Holland az interjú során. – „Szerintem a rajongók értékelni fogják.”

Ned mókásabb lesz, mint valaha

Peter legjobb barátja, a Jacob Batalon által megformált Ned, alias a „Székes Csá vó” már a Pókember: Hazatérésnek is egy érdekes színfoltja volt. Most a színész állítása szerint Ned még jobban fog sziporkázni és a film nem egy poénját köszönhetjük majd neki.

„Amikor rájön, hogy MJ tudja, hogy én vagyok Pókember nagyon féltékeny lesz, hogy már nem ő az egyetlen. Nagyon vicces, ahogy elkezd versenyezni, hogy melyikük jobb barátja Pókembernek és nagyon kíváncsi vagyok, hogy lássam, hogy alakulnak majd a dolgok” – árulta el Holland a balii sajtótájékoztatón nemrég.

Arra, hogy kiderüljön végre az igazság a multiverzumról és a Jake Gyllenhaal által megformált, rejtélyes Mysterióról már nem kell sokat várni, a Pókember: Idegenben ugyanis július 4-étől már itthon is látható a mozikban!

 

×