A következő nagy Pokémon mobiljáték idén nyáron indul, amiben már nem csak a cuki szörnyekkel, de más játékosokkal is barátkozhatunk, sőt csapatot alkothatunk.

Ma a Pokémon Company új információkat osztott meg a Pokémon Mastersről, melyet a DeNA-val közös együttműködésben adnak ki. Az iPhone és Android játék eszerint valamikor 2019 nyarán érkezik, vagyis tényleg hamarosan – írja a The Verge. Ezen kívül megtudtuk, hogy Pokémonokat kell gyűjteni.

A Pokémon Masters egy új, Pasio nevű régióban játszódik, melyet „mesterséges szigetnek” neveznek. A cél nem a Pokémonok gyűjtése lesz, hanem más edzőkkel kell csapatot alkotva harcolni.

„Az élképzelés az volt, hogy olyan játékélményt hozzunk létre, melyben nem a Pokémonok gyűjtésén van a hangsúly, hanem azon, hogy barátkozzunk más játékosokkal” – magyarázta a Pokémon Company elnöke, Tsunekazu Ishihara.

 

Hogy harcolni is lehet a játékban, elég jó hír lehet azok számára, akik ezt hiányolták a Pokémon GO-ból. Lényegében néhány ikonikus hős közül választhatunk, akik már megjelentek korábbi játékokban. Mindegyikük birtokol egy Pokémont, akit csatába lehet küldeni. A csata körökre osztott módon zajlik, a csapatok viszont valós időben harcolnak 3v3 felállásban. Elvileg valamilyen történetvezetés is lesz, illetve jelvényeket szintén lehet gyűjteni.

A Pokémon Masters-t először ez év elején mutatták be, a nagy Pokémon stratégia részeként. Ehhez tartozik a Pokémon Sword and Shield is, mely november 15-én jelenik meg Nintendo Switch-re.

A Pokémon Masters valamikor nyáron érkezik. Te kipróbálod majd?

×