Ha Dél-Koreában megosztod, vagy mással boostolod játékfiókodat, akár börtönbe is kerülhetsz. Már hatályba lépett a törvény.

A videojátékoknak és az esportnak komoly törvényi keretei vannak Dél-Koreában, ami a világ egyik esport központja. A játékipar törvénymódosítása már egy ideje téma volt az országban, mely bejárta a világsajtót, egy törvényjavaslat pedig hivatalosan is hatályba lépett a héten.

Mostantól tehát ha valaki megosztja fiókját és mással boostoltatja, akár kb. 5 millió forintnak megfelelő won bírságot is kaphat, vagy két év börtönt – legalábbis ezt írja egy Twitter felhasználó egy hivatalos koreai cikk alapján.

A törvény esősorban az account boostra vonatkozik, ami azt jelenti, hogy én mondjuk fizetek valakinek azért, hogy a fiókomat használva jobb rangot érjek el a játékban. Ez persze többféleképpen történhet. Az ilyen jellegű hirdetések szintén büntetendők.

Kép forrása: phnompenhpost.com

Az account boost az elmúlt években egyre nagyobb tendencia volt az országban, ahogy az azt megszüntetni kívánó erőfeszítések is nőttek. Sok fiatal élt abból, hogy más fiókját húzta fel, ami már az esportra is kihatott, így lépni kellett.  A Dallas Fuel játékosát Minseok ‘OGE’ Son-t például pont emiatt tiltották ki, és nem ő az egyetlen profi esport játékos, aki büntetést kapott.

Közvetlen kormányzati ráhatás nélkül a dél-koreai közösségmenedzsment egy kicsit agresszívebb. Korábban 18 ezer bannolt Overwatch játékos nevét online is közzé tették – írja a PCgamesn.

×