Két éve kezdte a videózást Peti, a nagy áttörést számára is a Brawl Stars jelentette, amiből szórakoztató és oktató tartalmakat készít a követőinek.

Több ötlete is van a jövőre nézve, valamint nagyobb változtatások is várhatóak a csatornáján. A kezdetekről és a jövőben várható terveiről kérdeztük Petit.

almaspetiii youtube

Mit lehet rólad tudni azon kívül, hogy videózol szabadidődben? 

-Októberben töltöm a 16-ot, szóval a magyar videósok között egészen fiatalnak mondhatom magam. Egy székesfehérvári gimnáziumba járok, jövő évben kezdem a 10. osztályt. Versenyszinten nem sportolok, viszont imádok síelni és biciklizni. Ez az a kettő, amit bármikor szívesen csinálok. Szeretek olvasni is, bár erre mostanában a suli és a videózás miatt sajnos ritkábban jut időm.

Hogyan és miért kezdtél el videózni? Milyen cél vezérelt téged két évvel ezelőtt?

-Régi álmom volt, hogy tartalmat gyárthassak másoknak. Clash Royale videókkal kezdtem és egy év alatt majdnem 100 videó került fel, tehát mondhatni nagyon aktív voltam. Egyszerű és primitív módon oldottam meg akkoriban. Letöltöttem telefonra egy képfelvevő appot, rendeltem Kínából egy 300 forintos kis mikrofont és már gyártottam is a videókat. Ezek nagyon kezdetleges próbálkozások voltak, pont ezért van privátban az összes már.

 

A Brawl Stars globális megjelenésével együtt a csatornád követőinek száma is megsokszorozódott. Hogyan fogadod az egyre nagyobb népszerűséget?

-Sokszor fel sem tudom fogni, hogy mennyi az a szám, ami éppen a feliratkozószámot mutatja, vagy éppen egy élő adásban az aktuális nézőszámot. Valóban a Brawl Stars-nak köszönhetem a figyelmet, a játék megjelenése napján 800 új feliratkozó jött, ami egy nap alatt megduplázta követőim számát. Nagyon örülök neki, hogy ilyen szép karrier van felépülőben, és boldoggá tesz, hogy ennyien szeretik, amit csinálok.

,,Szerintem a tartalomgyártók nagy részére igaz, hogy kiskorúak nézik, mégsem mindenki foglalkozik ezzel.”

Mivel még te is kiskorú vagy, sok más dologban is helyt kell állnod. Hogy tudod egyeztetni a játékot és a videózást a magánéleteddel?

-Igen, mint említettem 15 éves vagyok, ami nagyban megbonyolít sok dolgot. Sajnos, mint észrevehető is volt a csatornámon, voltak olyan időszakok, amikor jóval többet kellett tanulnom, mint egyébként és ez az idő a videózásból vett el. Ezért is örülök nagyon a nyári szünetnek.

Családod, barátaid hogy viszonyulnak az online elfoglaltságodhoz?

-Családom maximálisan támogat mindenben, bár nagyon furcsán néznek, mikor azzal a hírrel jövök ki egy-egy stream után, hogy mennyi ember támogatott. Nélkülük el sem tudtam volna kezdeni ezt az egészet, és ezért nagyon örülnek a sikeremnek. Barátaim nagy része nem is tudott arról, hogy mit csinálok otthon suli után. Körülbelül 3-4 hónap elteltével találtak meg; akkor már több 10.000 feliratkozóm volt. Természetesen néha gúnyolnak és piszkálnak vele, de ők is nézik a videóim, sőt a moderátori csoportom nagy részét ők alkotják, így ők is nagyban hozzájárulnak a hangulatos élőadásokhoz.

A követőid nagy része is fiatal, így elég nagy felelősség live-okat és tartalmakat gyártani. Mit gondolsz a mai videósokról és követőikről? Mi az, amire te külön figyelmet fordítasz és mi az, ami szerinted káros a YouTube-on?

-Igen, ezzel a problémával napi szinten találkozom. Mivel tisztában vagyok vele, hogy sok olyan nézőm van, akinek egyszámjegyű az életkora, próbálok figyelni rá, hogy semmilyen csúnya beszéd (persze azért bele-bele csúszik néha), illetve olyan téma ne kerüljön elő élőadásban, ami esetleg nem nekik való. Szerintem a tartalomgyártók nagy részére igaz, hogy kiskorúak nézik, mégsem mindenki foglalkozik ezzel. Káromkodás felsőfokon és olyan témák, amiket egy kisfiúnak-kislánynak még nem igazán kellene hallania. Ez szerintem rendkívül befolyásolja a gyerekeket, mert az a szomorú helyzet állt elő, hogy jó néhány olyan gyerek van, aki többet néz minket, mint beszélget a szüleivel, ezáltal mi formáljuk a jellemét, ami nem mindig jó.

Komoly változás is készül a csatornád életében, hiszen az élő közvetítéseket Twitch-en fogjuk már látni tőled. Miért döntöttél az újítás mellett? Milyen tartalmakra számíthatunk ott?

-Igen, nagy felháborodást is keltett a hír, hogy az élőadásaim mostantól nem YouTube-on, hanem Twitch-en lesznek. Azért döntöttem így, mert a Twitch egy sokkal felhasználóbarátabb platform. Mondok egy példát: Elérem élőadásban a 10.000 kupát, és az ünnepléshez bekapcsolunk egy “We are the champions”-t. Mit csinál a YouTube? Eltávolítja a streamet, küld egy e-mailt,  hogy ez tiltott és ha még egyszer megpróbálom, annak komolyabb következményei lesznek. Ellenben a Twitch annyit csinál, hogy abban a 3 percben amíg szól a zene, utólag lenémítja a streamet. Ezenkívül naphosszig lehetne sorolni a Twitch vagy éppen a YouTube előnyeit, de ezzel a témával kapcsolatban már sok videó van fent az interneten. Ott is nagy részben Brawl Stars lesz látható, de meg fognak jelenni különféle játékok, például dolgozom azon, hogy a PS4-em képernyőjét is tudjam streamelni, ami rengeteg lehetőséget pottyantana az ölembe, de ez már a jövő zenéje.

,,Játsszátok csak így, én nem kérek belőle”

A tartalomgyártás mellett azért komolyan is veszed a játékot, ha úgy adódik. Igyekszel minél magasabb szintet elérni? Tervezel még versenyeken részt venni?

-Őszintén szólva egyre kevésbé kezd az érdekelni, hogy hány kupán vagyok. Persze nagy öröm, ha például elérek egy mérföldkövet, vagy sikerül egy rank 20 egy brawlerrel, de egyre inkább foglalkoztat az, hogy én szervezzek versenyeket, amiket közvetítenék is esetleg, mivel később ezzel szeretnék foglalkozni.

Mi az a pár dolog, amit változtatnál a Brawl Stars-on? Mi az, ami szerinted hiányzik jelenleg belőle?

-A BS talán egyik legnagyobb problémája az számomra, hogy a solo egy külön kategória lett a játékban. Számomra élvezhetetlen módon kell addig campelni, teamelni, amíg nagy nehezen ki lehet hozni egy plusz 2-3 kupát, főleg így nagy szinten. Ezen mindenképpen változtatnék. A teamereket jelenteném és kibannoltatnám, azután pedig a campeléssel tennék valamit. Persze ez az én személyes véleményem, valaki így szereti a solo-t, úgyhogy játsszátok csak így, én nem kérek belőle.

 

A csatornád mennyire kötelezte el magát a BS mellett? Milyen további játékokat tervezel, ha tervezel még? Mi az, amivel még szívesen foglalkoznál hasonlóan?

-Sajnos a csatornámat az emberek nagy része a Brawl Stars-al köti össze, és nagy hőbörgés van egy egy LoL stream alatt, hogy “De Peti, há hun a Bóz Stász?” Ezen szeretnék majd változtatni, persze nem felejtem el mivel lettem sikeres, de azért más játékot is akarok a csatornámra hozni.

Mik a terveid hosszútávon? Akár a csatornával, akár a magánéletedben.

-A csatornával konkrétabb tervem nincs, jön majd, aminek jönnie kell. Magánéletemben viszont annál inkább. A publikus rész: gimnázium után kommunikációs szakra szeretnék majd járni, később pedig kommentátorként vagy újságíróként dolgozni, szóval a jövőre nézve is nagy előny a videózás, gyakorlom a szabad beszédet, a kommunikációt az emberekkel és sok minden mást.

További sok sikert!

Peti elérhetőségei:

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCo53rCV-5uwV4qvI8Lq3xnw
Twitch: https://www.twitch.tv/almaspetii
Discord: https://discordapp.com/invite/G8ybgBX

Kiemelt ajánlat

Samsung C27RG50FQU

122 990 Ft

Kosárba

122 990 Ft

 • Panel típus: VA (Vertical Alignment)
 • Képernyőátló (col): 27 col
 • Felbontás: 1920 x 1080 pixel
 • Képarány: 16:9
 • Válaszidő: 4 ms
 • Betekintési szög - vizszintes: 178 °
 • Betekintési szög - függőleges: 178 °
 • Fényesség: 300 cd/m²
 • Színek száma: 16.7 M
 • Függőleges frekvencia: 240 Hz
 • Kontrasztarány: 3000:1

×