A HTC új VR eszköze a legmagasabb felbontással bír, mint amit eddig bármikor VR eszközön láthattunk.

Úgy tűnik, egyre élesebb lesz a harc a VR headsetek piacán is. A Valve nemrég bemutatta Index névre hallgató szemüvegét, így a HTC sem maradhatott le. A Vive Cosmos VR először a CES konferencián mutatta meg magát januárban, most pedig a Facebookon osztott meg róla a gyártó néhány érdekességet, valamint azt, hogy a Cosmos korszaka a jövő héten indul. Gyaníthatóan akkor még többet tudhatunk meg róla, mint ami most a honlapon olvasható.

Kép forrása: HTC

Eszerint a Vive Cosmos hat kamerát használ a nyomonkövetéshez, valahogy úgy ahogy az Oculus Rift S. A kijelzőmodul teljes mértékben felhajtható, ami lehetővé teszi, hogy megnézzük valós környezetünket, helyzetünket anélkül, hogy le kéne venni a szemüveget. A készülék elején egy külön modulból álló előlap van, melynek valószínűleg később szerepe lesz.

Kép forrása: HTC

Amit viszont tudunk, hogy az LCD kijelző összesen 2880X1700-as felbontással rendelkezik (1440X1700 / szem), ami magasabb mint a Rift S felbontása (1280X1700 / szem). A Valve Index szemenkénti felbontása is csupán 1440X1600. A képfrissítés a leírás alapján 90 Hz, ami magasabb mint a Rift S (80 Hz) képfrissítése, de alacsonyabb, mint a Valve Index-é (120 Hz).

A képek alapján úgy néz ki, hogy a hat kamera közül kettő az előlapon található, ami elvileg külön cserélhető modul. Lehetséges, hogy ez arra szolgál, hogy a jövőben több kamerát, vagy más érzékelőt lehet bele építeni anélkül, hogy az egész VR headsetet cserélni kéne. Hogy az előlapi modulnak milyen szerepe lesz, vagy lesz-e egyáltalán szerepe, egyelőre nem tisztázott.

Kép forrása: HTC

A Cosmos mindezen felül új kontrollereket is kapott, mely futurista külseje ellenére valószínűleg nem sokban különbözik majd a jelenlegi kontrollerektől.

Kép forrása: HTC

A VR verseny tehát fokozódik, mi pedig csak kapkodhatjuk a fejünket, hogy melyik igen drága készüléket vásároljuk meg. Gyanítható, hogy a HTC-n, a Valve Index-en és az Oculus Riften kívül hamarosan a Sony is visszatér a versenybe új kiadású PSVR headsetével. Persze már csak PS5-re.

Te megveszed a HTC új eszközét?

×