Amikor a Square Enix bejelentette az Avengers játékot az E3-on, sok embert megkavart, különösen az, hogy a hősök arca kicsit más, mint amit megszoktak. Most új infók érkeztek a játékról.

Érdekes, hogy a legtöbb hozzászólás a játékkal kapcsolatban még jelenleg is az, hogy miért nem olyan a karakterek arca, mint amit a Marvel filmuniverzumból megszokhattunk. A játékról magáról ugyanakkor kevés szó esik. A Marvel.com-nak a fejlesztő Crystal Dynamics nemrég interjút adott, amiben új részleteket árultak el a játékról, illetve a meghívott színészek a karakterekről is beszéltek.

Az interjú valószínűleg eléggé megszerkesztett volt, viszont a fejlesztő stúdió vezetője Scot Amos tisztázott néhány kérdést. Mint kiderült: az egyjátékos kampány a játékban arra szolgál, hogy mindenki kipróbálhassa a hősöket. A történet során mindegyik karaktert ki lehet tapasztalni. Ez az, ami éles határt húz a kampány és a multiplayer játékmód közé.

 

Amikor megnyitjuk a karaktereket a kampány során, úgy lesznek elérhetők a multiban. Már az első küldetés után elérhető a többjátékos mód, lehet csapatban játszani, és feloldani új hősöket.

„Ha valaki egyedül akar játszani, megengedjük” – mondja Amos. „De van olyan tartalom is, amit nem lehet csapat nélkül megcsinálni. Azt hiszem, ez egy szép keverék. Van egy világ, ami folyamatosan új küldetésekkel bővül, új területek nyílnak meg, új hősök jelennek meg. Vannak dolgok, amiket egyedül is meg lehet oldani, máskor viszont szükség van egy jó multiplayer csapatra, hogy megoldjunk egy-egy küldetést.”

A Crystal Dinamics vezetője szerint az alapkoncepció az, hogy a játékosok akkor és úgy tudjanak játszani, ahogy akarnak.

Az interjú során természetesen volt szó a karakterekről is. Mint kiderült, a színészek tisztában vannak azzal, hogy a legtöbb rajongó nem ezt várta, de kihívásnak tekintik, hogy új mélységgel tölthetik meg a már jól ismert ikonikus karaktereket. Bár ők nyilván nem tehetnek arról, hogy ez így alakult, mindent megtesznek, hogy a rajongók elégedettek legyenek. A teljes beszélgetés megnézhető itt:

 

A Marvel Avengers 2020. május 15-én jelenik meg PS4-re, Xbox One-ra, PC-re és Stadiara.

Szerinted megéri megvenni?

×