Vége a tank metának.

Az Blizzard által forgalmazott Overwatch egy többjátékos, belső nézetes lövöldözős játék. A játékban hat játékos hősöket választ és csapatmunkával próbálja leküzdeni az ellenfél csapatát. A különböző hősöket érdemes úgy kiválasztani, hogy képességeik jól összeilljenek, így eredményesebben harcolhasson a csapat. A rangsorolt játékmódban lassan több mint egy éve, egy három tankból és három segítőből összeállt modell uralta a teret.

kép forrása: twitter.com/ludwigsfmer

A Blizzard többször próbált változtatni különböző hősök erején és kialakításán, hogy versenyre kelhessenek az adott kompozícióval, de sajnos minden erőfeszítésük kudarcba fulladt. Így úgy tűnik drasztikus változásra szánták el magukat és július 27-től, az idei szezon 4. fázisától kezdve, bevezetik a kötelezően 2-2-2 típusú csapatokat. A játékban három féle karakter található, sebző, tank és támogató, a 2-2-2 fix csapatokban mindegyik fajtából 2-t kell választania a játékosoknak, hogy elkezdődjön a meccs.

Ez persze hatalmas változás lesz mindenki számára és a profi csapatoknak ki kell dobniuk minden eddig felhalmozott stratégiát. A Blizzard viszont azt nyilatkozta, hogy a profi csapatok bevonásával készítették el ezt a tervet, így elég időt biztosítanak számukra az új meta adaptációjára.

kép forrása: reddit.com

Hétköznapi játékosként csak a végtelen veszekedésekre tudok gondolni, ami majd ezzel jár, minden játék előtt. Hisz így, ha úgy is érzi valaki jobban tenné, ha sebzőre váltana, hogy túljusson csapata a pálya egy nehéz pontján nem teheti meg, amíg a jelenlegi egyik sebző nem cserél vele. A legjobb esélye ilyenkor felvenni egy kicsit hybrid karaktert, mint Moira vagy Brigitte, akik több kategóriába is besorolhatók.

A játék közössége jelenleg sem a baráti jellegéről híres.

×