Alig várjuk J.K. Rowling tweet-jeit.

A Niantic által fejlesztett Wizards Unite a Pokemon Go mintjárára, MMORPG ami, geolokációs meghatározás alapján játszódik egyszerre a valóságban és a telefonunk virtuális terében.  A játékot azonban nem övezte akkora sajtóérdeklődés, mint anno a Pokemon világára alapuló társát. Pedig a Pokemon Go sem kínált semmi újat csak új köntösben a régit, hisz a Geocatching már 2001 óta elérhető volt hazánkban is, amelynek térképeire alapszanak ezek a játékok is.

 

A Pokemon Go 2016-os megjelenése viszont hatalmas sikert aratott, talán a hozzá tartozó történetszál jobban illett a a játékstílushoz, mint bármi más. A szabadban mászkálni, itt-ott zsebszörnyekbe ütközni és azokat befogni, a legnagyobb álma volt egy egész generációnak. Azonban levelet kapni és része lenni egy valós, de titokban folyó mágikus világban, pedig egy másiknak.

kép forrása: dexerto.com

A Pokemon Go első napos bevétele 2 millió dollárra tehető a SensorTower adatai szerint, a Wizards Unite-é viszont csak 300 000 dollárra. Persze ez sem egy rossz szám és hosszú távon kell bizonyítania majd az applikációnak, hogy mennyire tudja lekötni a játékosait.

A Pokemon Go-tól is sokan fordultak el az első pár hónapos siker után, ezért a kérdés inkább az, hogy a Niantic által összegyűjtött tapasztalatnak hála, elérhető-e a hosszútávú siker a Wizards Unite számára.

A játék jelenleg csak az Egyesült Államokban és Angliában érhető el, habár a fejlesztők globális megjelenést ígértek június 21-ére.

Remélhetőleg már nekünk sem kell sokat várnunk.

×