Ninja csak távolról nézheti majd a megmérettetést.

Az esport világa sokszor közelinek tűnik a játékosok számára, mivel otthon az íróasztal elől ugyanazon hősöket, karaktereket mozgatják, ugyanazon pályákon, ugyanazokat a trükköket beadva mint a profik.  Akkor viszont messzi világnak tűnik, mikor látjuk mennyit utaznak, készülnek és mennyi ember csüng minden szavukon.

kép forrása: keywordbasket.com

Az Epic Games eltörölte ezt a távolságot a profi szcéna és a mindennapi játékosok között. Ugyanis a Fortnite: Battle Royale első Világbajnokságán bárki részt vehet, aki elég jó. Nem kell, hogy észre vegyen egy tehetségkutató, nem kell elköltöznöd és edzened idegenekkel vagy szerződést kötnöd profi csapattal. Elég ha otthon leülsz egy jó internetkapcsolattal és elvered az olyanokat mint Ninja vagy Tfue.

És sokan így is tettek. Pár napja vége az utolsó selejtezőnek és sorba estek ki a „nagy nevek”. Ninja, ahogy már korábban írtuk, már csak duóban juthatott volna ki a vb-re, de sajnos ezt sem sikerült összehoznia. Lemaradt Tfue és 72hrs és sajnos hazánk esélyesei is. Ninja így is részt vesz az eseményen de még nem tudni biztosan milyen szerepben.

kép forrása: theverge.com

Persze többen ezek közül sikeresen kijutottak a solo keretben de így is rengeteg olyan játékost láthatunk majd a bajnokságon, akikről senki sem tud semmit még. Jó páran közülük még fiatalkorúak.

Érdekes belegondolni, hogy más játékokban mennyivel nehezebb eljutni olyan lehetőségekig amíg egy játékosból esportoló válhat.

Fogadok lesz valami dráma a sok ismeretlen figura között.

×