Igen, a még meg sem jelent Cyberpunk 2077-nek már most óriási rajongótábora van. Keanu Reeves beszólását a játékban akarják viszontlátni.

Kevés olyan játék van, aminek megjelenését ekkora hype előzi meg. Ennek a kiadó valószínűleg nagyon örül, ugyanakkor lehet, hogy az is fejtörést okoz nekik, hogy még a játék megjelenése előtt teljesítsék a rajongói kéréseket. Miután egy plakát miatt támadások érték a játékot, a rajongók most Keanu Reeves E3-as mondatának játékba való beillesztéséért kampányolnak.

 

Történt ugyanis, hogy az E3-as bejelentés alkalmával Reeves azt találta mondani, hogy a játék lélegzetelállító. Egy néző frappánsan azt válaszolta: „Te vagy lélegzetelállító.” Reeves ugyanezt mondta a közönségre. A történetnek utóélete lett, a beszólogató Youtuber ajándékot kapott, mások ennek nem annyira örültek.

Szó mi szó, a sajtó eléggé felkapta az ügyet, az emberek fejében pedig maradandó mondat lett a „te vagy lélegzetelállító”. Nemrég egy kampány is indult a twitteren, ahol egy youtuber azt írta:

„Petíció, hogy a Cyberpunk 2077 100% complete achievement legyen ez: You’re Breathtaking! (Te vagy lélegzetelállító!). CD Project RED, csináld meg!”

A kezdeményezés már több mint ezer retweetet kapott, a Redditen pedig több mint 50 ezer reakciót kapott, majd megszületett a Change.org petíció is, ahol a szám folyamatosan növekszik.

Az achievementek, trófeák egyébként leginkább konzolon jellemzők, bár a Steamen és a GOG-on is kapunk különböző jutalmakat a mérföldkövek elérése után. Ha nem a sztori 100 százalékos befejezésekor, de „lélegzetelállító” trófeát még akkor is kaphatnánk, amikor mondjuk először találkozunk a Keanu Reeves által alakított Johnny Silverhandel.

Az biztos, hogy a Cyberpunk 2077-ben az ígéretek alapján számos lélegzetelállító dolog lesz, aggódni tehát nem kell. Viszont érdekes látni, hogy egy játék miatt ilyen óriási kezdeményezések, felháborodások indulnak. Valóban ér ennyit az egész úgy, hogy még ki sem jött a játék?

Szerinted szükség van erre a trófeára?

×