Ha minden igaz, a készülő Gears of Wars mozi nem követi a játék történetét, helyette inkább egy alternatív valóságban játszódik. Ismerős karakterekkel azonban elvileg találkozunk.

Az utóbbi években számos videojáték alapján készült filmet láttunk, némelyik nem is volt olyan rossz. A Pikachu a detektív például sikeres lett, de nekem a Tomb Raider legújabb feldolgozása is tetszett, bár nem fogom többször megnézni. A Gears of War film készítői azonban nem szeretnének abba hibába esni, mint a bukott játékadaptációk, így alternatív megvalósítást választottak – írja a GamesRadar.

Az első és legfontosabb dolog, hogy a film nem követi Gears of War játékok eredeti történetét. Eszerint egy alternatív valóságban játszódik majd, a történet pedig egyedi lesz.

Kép forrása: gearsofwar.com

Az IGN-nek adott interjújában Rod Fergusson, a The Coalition játékproducere elmondta: „ahhoz, hogy a Gears of War film sikeres legyen elsősorban jó filmnek kell lennie, és csak másodsorban Gears filmnek. Ezért jutottunk erre a döntésre.”

Hogy ez mennyire jó ötlet, arra majd a játék rajongói adják meg a választ, ugyanakkor még az is lehetséges, hogy bár nekik nem, pont más közönségnek nyeri majd el a tetszését. Fergusson szerint a játék és a film világának szétválasztása elengedhetetlen, hiszen a játék nem befolyásolhatja a történetet és fordítva. Persze ismerős karakterjellemzők valószínűleg feltűnnek majd, és a háború helyszíne is a Sera lesz.

Hogy a film jelenleg milyen állapotban van, illetve mikor kerül a mozikba, egyelőre rejtély.

×