Az Apex Legends Elite játékmódja, melyben a top 5-be került játékosokkal kerülünk szembe, július másodikáig elérhető, a kör sebzésén pedig folyamatosan változtatnak.

Az Apex Legends Elite módjában a kör gyorsabban mozog és jobban is sebez – ez volt az alapkoncepció, mégis változtatni kellett rajta, mert a top 5-ös helyezés eléréséért rengetegen választották a kempelést és a körön kívül maradást. A játékosok visszajelzési alapján a Respawn ma az alábbiak szerint változtatott a körsebzésen.

Apex Legends Elite:

  • Az első kör 7%-ot sebez tickenként (korábban 15% volt)
  • A második kör 15%-os sebzést okoz
  • A harmadik kör 20%-os sebzést okoz
  • A további körök 25%-os sebzést okoznak

Miután az Elite mód megjelent a játékban, a játékosok elkezdték kihasználni a kör alacsony sebzését: körön kívül maradtak, gyógyították magukat, kempeltek és kerülték a konfliktust. Válaszul a Respawn még a héten eszközölt egy módosítást, amely drasztikusan megnövelte a körsebzést, de ennek persze nem mindenki örült. A közösségi oldalakon elindult a felháborodás.

Kép forrása: Rock Paper Shotgun

A mai változások talán megfelelő módon egyensúlyba hozzák a játékot, lootolni is lehet normálisan és talán kevesebb lesz a kemper is. Érdekes, hogy a Respawn nagyon komolyan veszi a játékosok kéréseit, és képesek akár hetente változtatni valamin a kedvükért. Ez persze szép gesztusnak tűnik, de valóban mindig tudják a játékosok, hogy mi tesz jót a játéknak?

Szerinted így már oké az Elite mód körsebzése?

 

×