A Riot Games szerint hamisak a vádak, amely szerint nem működnek teljesen együtt a vizsgálati szervvel.

A League of Legends fejlesztőivel a Riot Games-el kapcsolatban már korábban is kiszivárogtak hírek, miszerint a nők sorsa a vállaltnál igen hátrányos. A vádak kiterjedtek a nőkkel szembeni fizikai és verbális visszaélésekre, ahogy a fizetésbeli különbségekre is.

kép forrása: screenrant.com

A stúdiónál egy tömeges kivonulásra is sor került, amikor a hírekre reagálva, a vezetőség peren kívüli megegyezést próbált aláírattatni az érintettekkel. Kalifornia államának fair foglalkoztatással kapcsolatos hivatala kikérte a fizetési adatokat is a Riot Games-től, de azok visszatartották ezt az információt. Ezután a hivatal a bírósági rendszerhez és a médiához fordult, hogy a vállalat ne késleltethesse az eljárást.

A Riot Games nyilatkozatában viszont az áll, hogy mindenben teljesen együttműködnek a vizsgáló szervvel és nem értik a most felszínre jövő vádakat. Ha a vizsgálathoz szükség van további adatra szívesen segédkeznek.

Nehezen hihető azonban, hogy minden rendben lenne a cég portáján, hiszen a májusi kivonulás óta is petíciókat írnak a dolgozók és nyilatkoznak negatívan a belső politikáról.

×