A Square Enix sokak szerint egy egyedi kiadó, mely az RPG fanok szűk körének nyújt leginkább izgalmakat. Talán nem sokáig lesz ez így.

A Square Enix szeret akár évekig hallgatni egy-egy játékról, majd váratlanul úgy robban be, hogy mindenkit megmozgat, és most már nem csak a klasszikus RPG műfaj kedvelőit kezdik megnyerni. Több mint 14 év után visszahozták a Kingdom Hearts projektet, készül a Final Fantasy VII Remake, most pedig az FF14 Online Shadowbringers kiegészítője hallatott magáról.

A Square Enix E3-as sajtótájékoztatóján a Final Fantasy 14 producere és rendezője, Naoki Yoshida a színpadon beszélt a közelgő FF14 kiegészítőről: a Shadowbringersről, amihez új előzetes is érkezett.

 

A kiegészítővel elérhetővé válik a 80-as szint, új sztoriküldetések, továbbfejlesztett harcrendszer, kilenc új dungeon és raid vár mindenkire, nem beszélve az új kasztról és fajról. Lesz New Game+ mód, valamint számos felszerelés, új állatok, szörnyek stb.

Aki ezek után még mindig inkább a régebbi Final Fantasy-t szeretné látni, akkor jó hír, hogy a vállalat a Final Fantasy 8-ról is hírt adott, mely remastered verziót kap. A FF8 évek óta elérhető a Steam-en, de nem kapta meg azt a remastered felújítást, mint az FF9, az FFX és az FF12.

A jövőre megjelenő Final Fantasy 7 Remake azonban teljesen más tészta, abban az esetben egy teljesen felújított, újragondolt játékot kapunk.

 

Izgalmas lesz tehát a jövőben nyomon követni a Square munkásságát, ami még sosem okozott csalódást a rajongóknak. A Shadowbringers június 28-ától játszható azok számára, akik előrendelték, de július 2-ától mindenki élvezheti Mac-en, PlayStation 4-en és PC-n.

Te játszod a FF14 Online-t?

Az igen durva és véres Brutal Doom ugyan már megjelent májusban, izgalmas előzetest eddig nem kapott. Mostanáig.

Az E3 Coliseum panelbeszélgetésén az Infinity Ward fejlesztői beszélgettek az új Call of Duty játékról. Két új képet is mutattak.

Az eheti Fortbyte 19 helye a féműrhajóban van, nem messze Shifty Shafts-től

“Az új Diabló” -ként emlegetett Darksiders Genesis valós játékélményét ismerhetjük meg.

A mesterlövészes játékok egyik legikonikusabb darabja sem maradhatott le az E3 konferenciáról.

×