A Microsoft az E3 konferencián mutatta be a Project Scarlett-ként emlegetett új konzolját

A Microsoft új fejlesztése egyenlőre Project Scarlett néven fut. Az E3 konferencián adták ki az alábbi bemutató filmet, amelyben a fejlesztők beszélnek a konzol dimenzióiról és célkitűzéseikről.

 

Az új platformot bivalyerősre tervezték, akár 8k-s felbontást és 120 fps-t is bírni fog. A külön ehhez a konzolhoz fejlesztett processzor, az AMD ZEN 2, már RDNA architektúrát használ és a hírek szerint akár négyszer olyan erős mint az Xbox One X-é. Az SSD-vel sem fukarkodtak a fejlesztők, a jelek szerint 40-szeresét fogja az eddigi teljesítménynek biztosítani. Memóriából nem tudni mennyit de GDDR6 RAM raknak majd a dobozba, ennek költsége biztosan meg is dobja majd a készülék árát.

A technikai részleteken kívül hangsúlyt fektettek a kompatibilitásra is, pontosan nem árulták el, hogy hogyan, de megoldást kínálnak a korábbi platformokon való játékosokkal való együtt játszásra is.

A készüléket 2020 végére ígérik, arról azonban még nem tudni milyen fogyasztói áron juthatunk majd hozzá ilyen minőséghez.  A megjelenést összekapcsolták a Halo Infinite megjelenésével, amely kétség kívül megdobja majd az eladási mutatókat.

×