Gyűlnek a felhők a Faze Clan körül, 12 éves játékosuk ugyanis eltiltást kapott kora miatt a Twitch platformról és a Fortnite bajnokságokról is.

H1ghSky1-ra a figyelem a Turner „Tfue” Tenney-t körüli botrány után terelődött, ugyanis Tfue vádai között volt, hogy a Faze Clan egy 11 éves játékost is játszat a soraik között.

Ezután kezdődött csak a nyomozás, melynek végén a Twitch felfüggesztette H1ghSky1 csatornáját, hiszen a felhasználási feltételek szerint, minimum 13 évesnek kell lenni a regisztrációhoz. Erre válaszul az Epic Games is törölte H1ghSky1 világbajnokságon elért pontszámát és ehhez mérten rendezik újra a ranglistát.

kép forrása: dexerto.com

„Igen, csak 12 éves vagyok. Csak azért hazudtam, hogy elérhessem az álmomat és streamer lehessek. Ezt akartam már rég óta és már másfél évet dolgoztam érte. Sajnálom. De muszáj volt. Túl fiatal voltam és ez visszatartott. Egyszerűen nem tudtam még két évet várni. „

– mondja H1ghSky1 az első Youtube streamjén. Ezen a platformon ugyanis megengedett, hogy szülői felügyelet mellett, fiatalkorúak is streameljenek. A háttérben fel is tűnik H1ghSky1 azaz Patrik anyukája, aki támogatólag, büszkén áll ki fia mellett, hogy folytathassa, amit elkezdett.

Patrik látszólag megkönnyebbült miután bevallotta az igazat és közönsége se volt szűkmarkú az adás alatt, csatornája már 900 000 feliratkozónál tart.

A Faze Clan nem reagált még a történtekre de kétség kívül komoly probléma lesz ez nekik, hisz nekik tudniuk kellett Patrik valós koráról.

Napi ezrek próbálják elérni, hogy internet-híresek legyenek és jól keressenek azzal, amit élvzenek. Vajon várhatott volna ez a tehetséges kissrác még két évet, hogy elérje céljait? Maradhatott volna ilyen hosszú ideig a ranglisták élén?

×