A tegnap kijött frissítéssel érkezett a Storm Flip, amitől vártuk a meta megváltozását

A tegnapi nap folyamán jött ki a Fortnite 9.20-as frissítése, amelyben egy új item kivételével csak kis módosítások érték a játékot. Az új gránát neve Storm Flip, amely eldobáskor nagy gömb alakú területet hoz létre, amely vagy véd a vihar ártásától, vagy épp megteremti azt.

kép forrása: .youtube.com/InTheLittleWood

Mondanom se kell, mekkora változást jelenthetne ez a kompetitív játékmódokban és versenyeken. A jelenlegi pontrendszer nagylelkűen díjazza a legjobb 10/5/3-ban maradást így a pontszerzéshez a legjobb út, az abszolút passzivitás.

Aki látott már Fortnite versenyt, vagy játszott Aréna módot, az tudja miről van szó, rengeteg túlélő kis helyen, védelemre berendezkedve vár, amíg nem kényszeríti a vihar mozgásra. Így egy olyan gránát, amelynek eldobásával nagy, erősen sebző zónát hozunk létre, meggátolná mindezt és a játékosokat mozgásra, harcolásra kényszerítené.

kép forrása: esportsranks.com

Mivel a világbajnokság selejtező utolsó szakasza már itt van a küszöbön, ezért az Epic Games úgy döntött nem lenne fair, most bevezetni az új itemet. Így a Stormflip-el Aréna módban és a World Cup Online-on nem találkozhatunk egy darabig.

Könnyen lehet viszont, hogy az Epic Games a középdöntőben már visszateszi az itemet, amit valószínűleg a meta megtörésére találtak ki, hogy nézhetőbb világbajnokságot közvetíthessenek a nyáron.

Elvégre nem ez az első próbálkozásuk erre, hasonló volt a Boom Box, mustárgáz és maga az Infinity Blade is.

×