Az ESPN sportcsatorna ma bejelentette EXP névre hallgató versenyét, mely a vállalat új, saját szervezésű esport versenysorozata. Az első versenyek Apex Legends-ben lesznek.

A nyáron máris két Apex Legends versennyel indul a sorozat. Az első az EXP Pro-Am Apex Legends Exhibition, mely 2019. július 11-én zajlik Los Angeles-ben, ahol celebek, sportolók, influncerek versenyeznek majd – írja az esportobserver. A rajongóknak pedig lehetősége lesz egy június 12-én induló jótékonysági ESPN programban résztvenni adományokkal, mellyel esélyt szereznek arra, hogy ők is csatlakozzanak a versenyhez.

Kép forrása: Bleeding Cool

A második verseny az EXP Invitational – Apex Legends, mely az X Games extrém sporteseményen zajlik majd augusztus 1-4 között az amerikai Bank Stadionban. A bajnokságon a világ legjobb Apex Legends játékosai mérik össze tudásukat. Ez lesz az egyetlen esport esemény az idei X Games-en.

Az ESPN sportcsatorna EXP sorozata egyébként több játékkal is foglalkozik majd a jövőben. Minkét Apex Legends versenyt az ESPN digitális alkalmazásán keresztül közvetítik majd.

„Az ESPN az esportra alapozva szeretné kiszolgálni a sportrajongókat” – nyilatkozta Justin Connolly, a Disney ügyvezető alelnöke és az ESPN marketing vezetője.

Kép forrása: GameSpot

„Továbbra is elkötelezettek vagyunk a videojáték rajongóinak kiszolgálásában az összes platformon. Az Apex Legends egy nagyszerű cím az EXP elindításához” – tette hozzá.

A múlt hónapban indult ESPN Collegiate Esport bajnokságot, melyet a Comicpalooza rendezvényén tartottak Houstonban, sokan a cég első EXP eseményeként tartják számon. A bajnokságsorozat olyan játékokat ölel fel, mint az Overwatch, a Street Fighter V: Arcade Edition, a StarCraft II, a Hearthstone és a  Heroes of the Storm.

Te nézni fogod az Apex Legends versenyeket?

×