Ninja Ikonikus alakja a Fortnite-ak és alapvetően az esport, streamer életnek.

Ninja azaz Richard Tyler Blevins a Halo 3 játékkal kezdte pályafutását, ahol olyan csapatoknak játszott, mint a Cloud9, Renegades vagy a Team Liquid. Később játékról játékra ugrált és ezt mind streamelte folyamatosan bővülő táborának, azonban az igazi sikert a Fortnite hozta meg számára.

kép forrása: variety.com

A Fortnite több platformon is robbanásszerű siker lett, ezért akik korán ráültek a hullámra, messzire jutottak. Így volt ez Ninjával is, aki nemsokkal a játékváltás után, 250%-al növelte követőinek számát.

2018 márciusában már megdöntötte a Twitch addigi rekordját, miután a rapper Drake-el játszott közösen, amelyet élőben 635 000 felhasználó nézett. Fortnite-on belül is több rekordot tart, ő volt az egyik első, aki elérte az 5000 győzelmes és 100 000 öléses határt.

Ennek ellenére, amikor a rivális Apex Legends felbukkant az idén, egyből játékot váltott, majd a csökkenő érdeklődés miatt visszatért a Fortnitehoz.

A sikerrel együtt járt számos felkérés is, szponzoráció a Red Bull-tól, tv-s megjelenések Ellen Degeneres’-el és Jimmy Fallon-al és címlap a ESPN magazinban. A New York-i Times Square szilveszteri ünnepségében is részt vett, mint műsorvezető. Ezekkel pedig kiugrott az átlagos esport hírességek világából és mainstream hírességé avanzsálta magát.

2018-ban saját bevallása szerint több mint 10 millió dollárt keresett és csak ezután indította útnak saját ruha márkáját.

kép forrása: dailydot.com

A népszerűséggel azonban több figyelem került viselt dolgaira is. Komoly kritikák illették, miután kijelentette nem hajlandó női játékosokkal és streamerekkel együttműködni. Ninja azzal magyarázza ezt, hogy házas emberként nem szeretne pletykák tárgya lenni, szerinte ez a döntése igazából nem is zavar senkit.

Később mégnagyobb felháborodást keltett nézőiben, hogy egy játékbeli halála után, megvádolt egy másik játékost, azzal, hogy az élő streamjét felhasználva tudta csak megölni. Erre természetesen semmilyen bizonyítékkal nem szolgált, azonban megpróbálta kapcsolatain keresztül eltiltatni a játékost a játéktól.

Habár Ninja a legjobb játékosok között van számon tartva, egyenlőre nem sikerült kijutnia az idei világbajnokságra.

Ninja ikonikus alakja az esportnak és ez nagy felelősséggel jár. Úttörőként érdekes lesz figyelnünk mi történik vele és kivájja-e több utódjának az utat a hosszútávú siker felé.

×