A Square Enix új mobiljátéka a Dragon Quest Walk Androidra és iOS-re érkezik. A Zárt bétán a különböző platformokon 10 ezer ember vehet részt.

A múlt héten írtunk róla, hogy a Square Enix egy új Dragon Quest mobiljáték bejelentésére készül. Arra viszont senki sem számított, hogy a műfaj szakít a hagyományokkal, és a klasszikus mobilon játszható RPG helyett, egy lokáción alapuló játék jön létre. A szörnyek tehát a „valóságba kerülnek”, legalábbis ezt sugallja az előzetes.

https://youtu.be/tbp9V_uA6_U

 

Úgy tűnik a „valóságban játszódó” mobiljátékok új piacot teremtenek a kiadók számára. A Pokémon Go sikerén felbuzdulva egyre többen próbálnak meg hasonló játékot kiadni. Még idén nyáron érkezik a Minecraft Earth, illetve a Harry Potter mobiljáték, a Square pedig a Dragon Quest-et vette alapul a játékmódhoz.

A Dragon Quest Walk egy helymeghatározáson alapuló RPG, mely azt veszi figyelembe, hogy hol vagyunk a valóságban. Ahogy a városban sétálunk, úgy jutunk el új területekre a játékban is, melyben küldetéseket vehetünk fel, harcolhatunk óriási szörnyekkel stb. Pont úgy, ahogy a jól ismert DQ játékokban.

Az alábbi videóban látható, hogy a játékot a Tokió toronynál próbálták ki, a játék tehát érzékeli a jelentős épületeket a térképrendszer alapján. Ezen kívül a játékban saját a szobát szobát is ki lehet alakítani, saját bútorokkal és tárgyakkal.

 

A Colopl által fejlesztett játék még idén megjelenik. A bétatesztek június 11-én indulnak: mind Androidon, mind iOS-en 10 ezer játékos próbálhatja ki.

A bejelentéskor egyébként a Dragon Quest sorozat vezető-producere Yuu Miyake azt mondta: még semmi sem biztos, de már a fejünkben van a Dragon Quest XII is. Az sem kizárt tehát, hogy Japán egyik legnépszerűbb RPG sorozatának folytatására sem kell sokat várni. A sorozat első része 1986-ban jelent meg, sikere azóta is töretlen.

Te kipróbálod majd az új játékot?

×