A Blizzard Entertainment kezdeti időszakában elég gyakran készített konzolos játékokat, bár ezt kevesen tudják. A nagy címek PC-re érkeztek és ez így is marad.

A Blizzard eredetileg nem PC fejlesztőként indult, az viszont biztos, hogy Warcraft, a Diablo és a StarCraft a cég legkedveltebb és legismertebb számítógépes játékai. A stúdió az elmúlt időszakban kiadott néhány konzolportot is, illetve érkezik a mobilos Diablo Immortal.

Azonban a közelmúltban kinevezett Blizzard elnök, J. Allen Brack szerint a cég továbbra is a PC-re fókuszál, annak ellenére, hogy a stúdió szeretné bővíteni közönségét.

„Nem leszünk csak mobilra fejlesztő cég. Mi vagyunk a PC. Erős gyökerek fűznek a konzolokhoz is, de elsősorban PC fejlesztők vagyunk, és ez nem is fog megváltozni” – nyilatkozta Brack a GameInformernek.

J. Allen Brack – Kép forrása: WoW Wiki

Az új elnök ugyanakkor elismeri, hogy jelenleg a világon az egyik legnépszerűbb játékplatform a mobil, és a stúdió képes arra, hogy kiváló Blizzard élményt hozzon létre az eszközön. Arra egyébként, hogy a cég valóban bővíteni szeretné a közönségét, igen jó példák a közelmúltban megjelent könyvek, képregények, vagy a Warcraft film.

„Számunkra a PC a legkedveltebb platform, így továbbra is a Blizzard alapvető platformja lesz” – tette hozzá Brack.

A Blizzard Entertainment első játéka a The Dead and Return of Superman volt, mely anno 1994-ben jelent meg Super Nintendo-ra, majd 1995-ben Sega Genesisre. Első PC-re kiadott játékuk a Blackthorne volt, mely persze konzol portokat is kapott. Közben 1994-ben elindult a Warcraft: Orcs & Humans, mely csak PC-n jelent meg.

Warcraft: Orcs & Humans – Kép forrása: Youtube

Játékfejlesztés terén a Blizzard a 2016-os Overwatch óta nem állt elő eget rengető újdonsággal. A mobilos Diablo Immortal megjelenési dátuma még előttünk áll ugyan, de a PC játékok terén egyelőre csönd honol a stúdió háza táján, ha nem vesszük bele a World of Warcraft Classic-ot.

Ne számítsunk tehát arra a jövőben, hogy a Blizzard elszakad a PC-től. Persze kérdés az, hogy ez kinek mennyire jó hír?

×