Egy teljesen új Dragon Quest címet jelentenek be hamarosan, melyről egyelőre annyit tudni, hogy mobilokra érkezik.

A Square Enix bejelentette, hogy új mobilos Dragon Quest játék érkezik, melyet június 3-án élőben mutatnak be Youtube-on, illetve a jól ismert japán videómegosztón, a Nikoniko-n – írja a japán videojáték magazin, a Famitsu.

A sajtóközlemény szerint a játék teljesen új Dragon Quest cím lesz, annyi új élménnyel, amit eddig nem láthattunk. A közvetítés során jelent lesz Yuji Horii, a Dragon Quest játékok vezető tervezője is.

Kép forrása: Youtube

A Dragon Quest egyébként hihetetlen múlttal rendelkezik. Az első játék 1986-ban jelent meg, azóta összesen 11 nagy játék és számos spin-off cím érkezett különböző platformokon. Kétségtelen, hogy a sorozat nagy népszerűségre tett szert Japánban, ahol a legkedveltebb műfaj mai napig az RPG. Egy japán felmérést követően például a Dragon Quest 5 bekerült az elmúlt 30 év top 10 játéka közé. A korábbi játékok egyes verzió megjelentek mobilon is – még ha némelyik nem is hivatalosan – , így nem meglepő, hogy a fejlesztők mobilon kívánják tovább vinni a játék sikerét.

A karakterdizájnért egyébként mindig is az az Akira Toriyama felelt, akinek a híres Dragon Ball-t is köszönhetjük. 1989-ben a játék alapján még Dragon Quest manga is készült, amiből anime sorozatok lettek.

Az új Dragon Quest megjelenése tehát a rajongók körében nagy dolog. Ha szereted a műfajt és még nem ismered, ajánlott belépni a DQ világába. Sosem késő.

Te várod a megjelenést?

×