Az Apex Legends bevételei két hónap alatt összesen 74%-os visszaesést mutatnak egy kutató cég szerint. A Respawn a frissítésekben bízik.

Nem először írunk arról, hogy az Apex Legends kezdeti sikerei után a játék népszerűsége zuhanórepülésbe kezdett. A SuperData kutatócég szerint az a játék megjelenése óta először nincs a top 10 legnépszerűbb cím között – írja a PCGamer.

A játék összesen 24 millió dollárt generált áprilisban – derül ki a SuperData legfrissebb jelentéséből. Eszerint a Respawn játéka 74%-os csökkenést produkált február óta, amikor 94 millió dollárt hozott a kiadónak. A statisztika a PC-s és konzolos portokra egyaránt vonatkozik.

Kép forrása: SuperData

Áprilisban a játék bevételei alacsonyabbak voltak, mint a CS:GO, a Sekiro vagy a Division 2 bevételei. A hónapban a LoL volt a legjobb bevételt hozó játék PC-n.

A bevételcsökkenés kiválóan tükrözi azt is, hogy hogyan esett a játék népszerűsége a Twitch-en: májusban a játék átlagnézettsége 20 ezer néző volt, szemben a februári 200 ezer nézővel.

A Respawn reméli, hogy a közelmúltban kiadott frissítései, valamint a közelgő új szezon miatt visszatérnek azok a játékosok, akik elvesztették az érdeklődést.

Szerinted sikerül a tervük?

×