A Valve egy új, saját mobilalkalmazást adott ki, mely számos funkciót tartalmaz a Steam asztali csevegőjéből.

A Steam asztali csevegője jelentős átalakuláson ment keresztül az elmúlt évben, de a Valve nem állt meg itt. Egy új csevegőalkalmazást készítettek Android-ra és iOS-re. Ebben létrehozhatók csoportos beszélgetések, testreszabható értesítések. Egyedül hangüzenet nincs még, de a Valve a hivatalos közleményben azt írja: dolgoznak rajta.

Az alkalmazás egyébként már a második  nagyobb iOS alkalmazás a Valve-tól az elmúlt néhány napban. A múlt héten jött ki a Steam Link iOS-re, mely lehetővé teszi, hogy a Steam játékait meg lehessen jeleníteni iPhone, Apple TV, iPad készülékek képernyőjén. Erre már tavaly volt terv, de akkor az Apple nem adott zöld utat, mostanáig.

Az új mobilalkalmazásról a Steam a következőt írja:

Az új Steam Chat mobilalkalmazás egy modernizált Steam csevegés élmény, mely ingyenesen elérhető iOS és Android platformon. Az alkalmazás az asztali Steam kliens csevegésének számos kulcsfunkcióját tartalmazza, köztük:

Kép forrása: Steam

  • Barátlista – Lásd egy pillantással, hogy ki van játékban vagy online. Soha ne szalassz el egy játéklehetőséget sem.
  • Gazdag csevegés – Beszélgetéseid még jobbak lesznek minőségibb hivatkozásokkal, videókkal, tweetekkel, GIF-ekkel, Giphykkel, Steames hangulatjelekkel és sok mással.
  • Meghívóhivatkozások – Vegyél fel új barátokat a Steamen hivatkozás segítségével. Hozz létre meghívóhivatkozást, amit elküldhetsz szöveges üzenetben vagy e-mailben.
  • Személyre szabható értesítések – A mobilértesítéseknek köszönhetően soha nem fogsz lemaradni az üzenetekről vagy játékmeghívókról. Az értesítéseket barátonként, csoportos csevegésenként és csevegéscsatornánként személyre szabhatod.
  • Csoportos csevegések – Alakuljon ki az összhang. A csoportok megkönnyítik az olyan dolgokat, mint a közösségeiddel való kapcsolattartás, vagy a játékestek szervezése a legjobb barátaiddal.

Terveink között szerepelnek jobb Steam Guard lehetőségek, hogy segítsük a biztonságos belépést a Steam fiókodba, mint például QR-kódok, egyérintéses belépés és javított alkalmazásnavigáció.

Kép forrása: Steam

Te használod majd a Steam Chat alkalmazást?

×