Megérkezett az Apex Legends legújabb javítócsomagja, mely végre segít kicsit a játékélményen, sőt a chrash is kevesebb lesz. Itt az 1.1.3-as frissítés.

Az 1.1.3-as patch legfontosabb pontja a Hit Detection, mely meghatározza, hogy a kilőtt golyók sebzik-e az ellenséget, vagy sem. Minden online játék alapja az, hogy ez a mechanika hogyan működik, függetlenül attól, hogy a játékosok hol vannak és milyen internetkapcsolattal játszanak.

A Respawn Entertainment azt szeretné, hogy a találatok észlelése a játékban mindig pontos legyen, ezért egy új diagnosztikai rendszert hozott be, mely segíthet az ilyen problémák felderítésében. Ezzel még nem oldódik meg a probléma, de nagyban segíti majd a fejlesztőket abban, hogy kezelni tudják a jövőben.

Kép forrása: vortex.gg

„A találatészlelési hibák egyik lehetséges oka az internetkapcsolatban keresendő. Hogy mindenki tisztában legyen kapcsolatának állapotával, finomítottuk a képernyő jobb felső sarkában látható jelzéseket. Ezek az ikonok mostantól pontosabban jelzik az kapcsolat minőségét, illetve gyakrabban jelennek meg, mint korábban” – írja a Respawn az 1.1.3 frissítés kapcsán.

Ezen kívül változott a lépések hangja is, jobban észlelhetővé vált a távolság. Még jobb hír, hogy az ellenségek lépéshangjai mostantól jobban hallatszódnak, mint a csapattársaké. Frissítést kapott továbbá egyes fegyverek (R301, Hemlock, Flatline, RE45) esetében a „nincs lőszer” és a „kevés lőszer” hangjelzése.

Hangok

A fejlesztők pontosan tudják, hogy a hangok nagyon fontosak a játékban, így a következő javításokat eszközölték a játékélmény javítása érdekében:

  • Az új audio engine közel 30%-kal növeli a CPU hatékonyságát, csökkentve a torzulást.
  • Csökkent a hangerő a karakterkiválasztás képernyőtől egészen a gép indulásáig.
  • Csökkent Wraith késének hangja. Ez sokak számára zavaró volt.
  • Nőtt a közeledő ellenségek lépéshangja.
  • Az ellenség lépéshangja prioritás élvez harc közben, a csapattársak lépéshangjával szemben.
  • Enyhén csökkent Pathfinder lépéshangja is, annak használója számára.
  • Javították a hangokat az R301, Hemlok, Flatline, Havoc, RE45 fegyverek esetében.
  • Nőtt a zene hangereje, amikor megnyerünk egy meccset.

Egyéb javítások

  • Javították Gibraltar és Caustic passzív képességével kapcsolatos hibákat, amikor sebzést szenvedtek el a pajzs ellenére.
  • Javították a hibát, amivel a játékosok Gibraltar Gun Sheild-hez tudtak ragasztani dolgokat. Bár szórakoztató volt látni ennek eredményeit, de nem ezt nem így tervezték a fejlesztők. Most már semmi nem ragad a pajzshoz.
  • Javították Lifeline „Pick Me Up” bannerének hibáját PS4-en. Korábban írtunk róla, hogy Lifeline sajnos megnehezítette a PS4 tulajok életét. Ezt most javították.

Kép forrása: techspot.com

Intel processzor javítás a crash ellen

A Respawn vizsgálja a rendszeres crash hibákat, figyelembe véve a rengeteg jelentést, amikből kiderült, hogy az Intel CPU-k egyes funkciókat nem hajtottak végre rendeltetésszerűen. Ez számos chrash-t okozott, melyet most a Respawn javítani tudott, köszönhetően azoknak a felhasználóknak, akik leírásaikkal segítették a fejlesztők munkáját. A problémáról értesítették az Intel-t is.

Szerinted segítenek ezek a javítások az Apex Legends-en?

×