Néhány Epic Store felhasználó vásárlását a közelmúltban azért korlátozták, mert túl sok játékot vásárolt. Itt a válasz, hogy miért.

Az Epic Store megjelenése óta azzal próbálta növelni felhasználóbázisát, hogy exkluzív játékokat és különleges akciókat kínált a felhasználóknak. A kezdeményezéshez egyre több cég csatlakozott, többek között a Ubisoft is, köszönhetően annak, hogy a fejlesztőcsapatok számára is kedvező ajánlatot biztosít az Epic.

Nemrég elindult az Epic Mega Sale, mely alatt számos játék érhető el hihetetlen kedvező áron, a vásár azonban egy nem várt hibát eredményezett. Ha valaki túl sok játékot vásárol, a rendszer blokkolja a hozzáférést – írja a gamerevolution.com.

Patrick Boivin streamer például azt írta a Twitteren, hogy vett öt játékot, majd azután rögtön blokkolták vásárlási lehetőségét. Nick Chester, az Epic kommunikációs vezetője szerint mindennek a csalók elleni küzdelem az oka.

„Ez annak eredménye, hogy bevezettük a csalás elleni rendszerünket” – mondta. „Ha a játékosok ezt a problémát észlelik, kapcsolatba kell lépjenek az ügyfélszolgálatunkkal, hogy kivizsgáljuk az ügyet.”

Az Epic Store-ban nincs kosár, tehát nem tudunk több játékot egyszerre megvenni, minden tétel vásárlását külön-külön kell lebonyolítani. Mivel a Mage Sale idején mindenki jóval többet vásárol egyidejű bejelentkezés alatt, mint az megszokott, a rendszer egyfajta csalást érzékel.

Bár nemes cselekedet, hogy meg akarják állítani a csalókat, mindez egy újabb nehézség a tisztes vásárlókkal számára. Ugyanakkor nem ez az egyetlen furcsaság az Epic Mega Sales kapcsán. Egyes fejlesztők és kiadók eltávolították néhány játékukat az akció ideje alatt, mivel az Epic Store automatikusan 10 dolláros kedvezményt adott hozzá minden játékhoz, melynek ára 14,99 dollár, vagy a felett van. A Paradox Interactive például átmenetileg a Vampire: Masquerade – Bloolines 2, a Klei pedig az Oxygen Not Included játékot távolították el. Úgy tűnik, hogy az akcióban így nem mindenki akar résztvenni.

Kép forrása: Epic Store

Az Epic Mage Sale a múlt héten indult és június 13-ig tart. Ez idő alatt számos játék kapható igen kedvező áron, némelyik akár 75%-os leértékeléssel.

Téged is blokkolt az Epic Store?

×