Úgy tűnik megtört a jég: a két vállalat, a Sony és a Microsoft partnerek lesznek, hogy ezzel támogassák a felhő alapú játékszolgáltatás jövőjét.

Bár lehetetlennek tűnt, hiszen a két óriáscég gyakorlatilag folyamatos harcot vív a konzolosok kegyeiért, most mégis úgy tűnik a Sony és a Microsoft partnerségre lép. A videojátékokhoz használt AI és felhőalapú játékszolgáltatások támogatása a cél – írja a thegamer.

A két cég az úgynevezett Microsoft Azure fejlesztésén dolgozik együtt, melyet majd mindkét játékrendszer használhat. A cél, hogy létrehozzanak egy olyan platformot, amely segíti a tartalomkészítőket. Egy AI technológia közös fejlesztése már csak hab a tortán.

Vannak elképzelések azzal kapcsolatban, hogy a PlayStation 5, illetve az Xbox One utódai már felhő alapú játékszolgáltatást használhatnak. Phil Spencer, az Xbox atyja Twitteren már üdvözölte az együttműködést.

„Izgatott vagyok a Sony-val való együttműködés lehetőségeinek kapcsán, hiszen folytathatjuk utunkat a gaming világban, miközben elkápráztathatjuk a játékosokat.”

A Sony és a Microsoft vezérigazgatója, Kenichiro Yoshida és Satya Nadella a sajtóközleményben igen szép dolgokat mondtak egymás cégeiről, olyan stílusban, amit valóban senki nem várt volna.

Kép forrása: Microsoft News

„A Sony mindig is élen járt a szórakoztatás és a technológia területén. Ezzel az együttműködéssel történelmet írunk az innováciban” – mondta Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója. „Partnerségünk erőt ad az Azure és az Azure AI technológiának, így a Sony új élményeket nyújthat a felhasználóknak” – fűzte hozzá Kenichiro.

A partnerségnek persze nem csak amiatt van jelentősége, hogy a két cég több területen konkurenciája egymásnak, hanem azért is, mert ebből látszik leginkább, hogy a vállalatok mennyire hisznek a felhőalapú játékszolgáltatás jövőjében. Persze az a kérdés most az, hogy az együttműködés milyen eredményeket hozhat, illetve meddig tart?

Te mit szólsz ehhez?

×