A BAFTA, a Brit Film- és Televíziós Akadémia, mely évek óta játékokat is díjaz, különleges díjjal jutalmazza az Epic Games-t, a vállalat munkásságának elismeréseképpen.

Az Epic Games 1991-es alakulása óta a világ egyik vezető vállalatává nőtte ki magát a játékiparban, legalábbis így gondolják a BAFTA szervezői. Az Epic Games olyan játékokat tett le az asztalra, mint a Gears of War, a Fortnite, továbbá ők fejlesztették az Unreal Engine-t, mely alapját képezte az elmúlt két évtized legnagyobb játékainak.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy idén egy speciális díjjal jutalmazhatjuk az Epic Games-t. Miután az évek során a különböző fejlesztőcsapatok kreativitásunkról tettek tanúbizonyságot, úgy gondoljuk az a helyes, ha egy különleges díjjal jutalmazzuk az elkötelezettségüket a játékok iránt” – mondta a BAFTA Games bizottságának elnöke, Dr. Jo Twist.

„Az Epic Games a globális játékipar fejlődésének élvonalában van, és az innovációik hatása tagadhatatlan” – olvasható a BAFTA oldalán.

Kép forrása: Evening Standard

A British Academy Video Games Awards (BAFTA Games Awards) egy évente átadott elismerés számítógépes és videojátékok részére. Egy tavaly tett nyilatkozatában Dr. Jo Twist azt is elárulta, hogy a BAFTA azért tartja fontosnak a játékiparban tevékenykedő alkotók díjazását, mert ahogy a filmek, a tévé, vagy a Netflix, a játékok is fontos szerepet játszhatnak az igazán súlyos társadalmi kérdésekben, mint a halál vagy depresszió. Ebből a szempontból tehát a játék maga egy erős médium.

Dr. Jo Twist – Kép forrása: standard.co.uk

Ellentétben a BAFTA rendszeres díjazási kategóriáival, a különleges díjakat ettől függetlenül adják, hogy elismerjék az iparágban elért sikereket. A korábbi győztesek között van többek között Sam Houser és Leslie Benzies a Rockstar Games-től, Markus „Notch” Persson, Amy Hennig, Brenda Romero, Brandon Beck és Marc Merrill a Riot Games-től.

A díjat az Epic nevében Tim Sweeney alapítója és vezérigazgatója veszi majd át.

„Az Epic Games-nél nagyon nagy tisztelettel fogadjuk a díjat, örülünk, hogy a BAFTA elismeri az Unreal Engine-t, mint a technológia kiválóságát. Az elismerést megosztjuk partnereinkkel és a kreatív közösséggel” – mondta Sweeney.

Az Epic Games a díjat június 12-én veheti át az E3-on. Az idei BAFTA díjátadón egyébként a legjobb játék a God of War, a legjobb folyamatosan fejlődő játék pedig a Fortnite lett.

Ti örültök az Epic Games sikerének?

×