Köszöntünk mindenkit az „isten háta mögött”, Ausztrália néma, lüktető szívében, ahol az elhagyatott benzinkút és motel falai közt véres harcok dúlnak.

Ausztrália területének 85%-át az úgynevezett Outback, vagy magyarra lefordítva a „hátország” alkotja, amelyet a világ egyik legősibb tája foglalja el. Vörös sziklák, vörös por, okkerszínű síkságok, bíbor színben úszó hegyek, ragyogó kék ég és magányos házikók jellemzik a végeláthatatlan sivatagi tájat. Egy elhagyatott benzinkútnál egy konvojt támadás ért, menekülésre kényszerítve a helyieket. A helyszín biztosítására a Rainbow csapatát is bevonták.

 

A területet a készítők három különböző részre osztották: a garázsra, a motelre és az étteremre.

„Sokat dolgoztunk azon, hogy minden rész jól elkülönüljön. Különbözőek a színek, a világítás és az elrendezés, hogy a játékosok jól tájékozódhassanak” – mondta a Jacques Wong, a Ubisoft munkatársa.

„A roamerek új útvonalakat hozhatnak létre a falak megsemmisítésével, illetve lehetőség van a padló kilövésére, mint stratégia. Ez egy közepes méretű térkép, így a játékosoknak nem kell messzire menniük, hogy alternatív útvonalakat találjanak” – tette hozzá Wong.

A Burnt Horizon frissítéssel az Outback map mellett két új ausztrál operátor is érkezett a játékba: ők Gridlock és Mozzie. Róluk később.

Outback

Az Outback tehát nem egy épület, hanem három különböző épületrész összessége, így a térkép kicsit eltér a többi maptól. A terület közepes méretű, rengeteg sarokkal, számos tereptárggyal és egyéni módon védhető pontokkal. Az elhagyatott épületegyüttesben persze különlegességek is várnak: például egy óriási cápa, mely még arra is alkalmas, hogy valaki ráugorjon az uszonyára, és onnan lövöldözzön. Ugyanez igaz a levegőben lógó autóra is.

Védekező pontok

Első emelet

Kép forrása: Reddit Zakavi

Nature Room – Bomba & Túsz

Bushranger Room – Bomba

Compressor Room – Bomba

Gear Store – Bomba

Garage – Secure Area

Kitchen – Secure Area

Convenience Store – Túsz

Második emelet

Kép forrása: Reddit Zakavi

Laundry – Bomba & Túsz

Games Room – Bomba

Party Room – Bomba

Office – Bomba, Túsz & Secure Area

Dorms – Secure Area

Védekezőként az egyik legjobban védhető pont talán a második emeleti iroda, ahová ugyan több oldalról hatolhatnak be a támadók, de jól kiismerhető helyekről érkezhetnek. A garázs felső része alkalmas arra, hogy már az épületbe belépve ártalmatlanítsuk az ellenséget, függetlenül attól, hogy fentről vagy lentről támadnak.

Érdemes figyelni arra, hogy az office déli részénél található falakat Maverick könnyen megnyithatja a lépcsőfordulóból, nem árt tehát résen lenni. A garázsból érkező támadók lefülelésére egyébként alkalmasak lehetnek a kamerák is, főleg ha Valkyrie-t is bevetjük.

Kép forrása: imgur.com

A másik szintén jól védhető pont a második emeleten a Dorms, ahol ha a csapat jól pozicionál, akkor ügyesen leszedheti a támadó játékosokat, akik rendszerint a nyugati ablakból, illetve a Games Room felől próbálnak betörni. A zuhanyzó falainak megerősítése tehát különösen fontos.

Az első emeleten sajnos kevés kamera áll rendelkezésre, azok is kicsiny területet látnak be. Emiatt az első emelet védelme során sokkal fontosabb lesz a csapatjáték, mint más mapokon. Itt szintén a garázs az egyik visszás pont, hiszen fentről is védeni kell, illetve lentről is. A garázs nyitottsága miatt mindkét emeltről jól belátható, így kevés hely lesz védőként, amire ne látnának rá.

Ahol ennél biztonságosabban érezhetjük magunkat, az a konyha, bár ott is nyitott a pult mögötti rész, így nem árt guggolva közlekedni.

Támadó pontok

A támadók három különböző pontról indulhatnak, melyeket jól láthattok az alábbi térképen. Induláskor elég jó rálátás van a kinti kamerákra, érdemes tehát azok kilövésével indítani.

Kép forrása: rockpapershotgun.com

Az Outback különösen érdekes map abból a szempontból, hogy a két emelet szinte teljes része elérhető kívülről anélkül, hogy grappel-zni kelljen. Így könnyebben elérjük az emeleti ablakokat, bejáratokat. A garázs felső részéhez fel tudunk mászni a kamionon, a második emelet nagy része pedig a külső tornácról jól megközelíthető, sőt számos búvóhelyet tartogat, ha esetleg a védők kiugrálnának. Összesen 7 különböző kamera található a mapon, melyeket jól láthatsz az alábbi galériában.

Operátorok

Az Outback mapon a támadók vannak előnyben. Sok olyan könnyen elérhető hely van, ahol be tudnak hatolni, így a védekezők számára a helyezkedés, illetve a csapatjáték különösen fontos itt.

Mozzie

Kép forrása: Ubisoft

Mozzie a Rainbow Six: Siege egyik új karaktere, aki különleges pókok tulajdonosa. A pókok rátámadnak a védtelen támadó drónokra, majd átprogramozzák azokat. Onnantól kezdve Mozzie irányítani tudja őket, a többi védő játékos pedig láthatja a drón képét.

Gridlock

Kép forrása: GameCrate

Gridlock Trak Stingers nevű eszközét szórja szét a térben, ami nagy mértékben tudja akadályozni a védő játékosokat. Ő az egyetlen olyan támadó operátor jelenleg, aki olyan csapdákkal rendelkezik, ami nagy mértékben hasonlít a védők (Frost, Kapkan, Lesion) telepíthető csapdáihoz. A szögesdrótszerű kör alakú csapdák lerakása nagy területet fed be, és messziről is könnyen telepíthető. Különösen nagy hatása lehet ennek a túsz játékmódban, ahol a csapdák nehezíthetik a túszmentő támadó utolérését.

Védekező szempontból Mozzie mellett nagyon hatásos lehet még Mira, aki ráláthat a folyosókra, illetve Alibi, akivel a sok kis ablakból befigyelő támadó könnyen bepalizható. Ugyanilyen hasznos lehet Valkyrie és Maestro, valamint persze Caveria.

Érdességek

Mivel Ausztráliában vagyunk, a kenguruk földjén, számos az országgal kapcsolatos utalást találhatunk a mapon. Ha odakint jól figyelünk, száguldó autókat, motorokat fedezhetünk fel, illetve ugráló bátor kengurukat is.

Az első emelet étteremben van egy Ubisoft logóval díszített torta, 20 gyertyával és Boldog születésnapot felirattal. Ha szétvered a tortát, egy vonalkódot találsz rajta „Made in Montreal” felirattal, illetve 1997-2017 dátummal. Mindez a Ubisoft Montreal 20. évfordulójára utal. Ugyanilyen torta egyébként van a Tower és a Villa mapon is.

A Mezzanine teremben Mick Dundee stílusú kalap fedezhető fel, mely utalás a Crocodile Dundee című filmre. Utóbbi egy ausztrál kaland-vígjáték Paul Hogan és Linda Kozlowski főszereplésével. A Gear Store-ban egy kalap és egy kis baseball sapka található, mely Indiana Jones-ra és a kis Ke Huy Quan-ra emlékeztet.

Kép forrása: Youtube

A térképen az egyik épület neve Hanley Roadhouse, mely egyértelműen Timoty Hanley-re utal, aki egy ausztrál SASR karakter volt néhány korai Rainbow játékban.

A benzinkutak kijelzőjén a „0040”, „2018” és az „0R60” feliratok láthatók. Valószínűleg ez arra utal, hogy a 2018-ban összesen 40 millió játékosa volt az R6-nak.

A második emeleten a bikán találtok egy Kilroy was here feliratot. Ez egy amerikai kifejezés, amely népszerűvé vált a második világháború alatt, jellemzően a graffitikben. Az eredetét vitatják, de az 1940-es években a mondat az alábbi képpel elég gyakori volt. Hogy mi köze ennek Ausztráliához? Kilroy az ausztrál Foo was here amerikai megfelelője, ami az első világháború alatt keletkezett.

Tudtad, hogy kétmillió elvadult macska kiirtását tervezik Ausztráliában? Az egyik szekrényen egy macska körözési plakátja látható a Dorms szobában.

Ha odakint a nagy kenguruszobor mögé nézel, ki a pusztaságba (a benzinkút közelében), a Trial Fusion című játék plakátját is megláthatod.

Ausztráliában élt az erszényes farkas, vagy más néven tasmán tigris, melynek vonyítását hallhatod odakint a lakókocsiknál. A fajt egyébként 1986-ban hivatalosan is kihaltnak nyilvánították. Persze nem tuti, hogy ennek a fajta farkasnak a vonyítása hallható, de Ausztráliában vagyunk szóval gyanús.

A Burnt Horizon menüanimációja rendkívül érdekes, ha hajlandó vagy a menüben akár három percet is várni. Utána ugyanis egy titkos animáció is látható, mely vicces fordulatot vesz.

Kép forrása: Ubisoft

A konyhában itt is találunk Tachankás gabonapelyhet, ahogy Fortress-en is.

A Motel recepcióján egy rádióból egy olyan műsor hallható, mely egyértelműen Mozzie-ról szól, vagyis inkább a moszkitókról. Lehet, hogy így kapta Mozzie a nevét?

Több utalást láttam a Vertex kifejezésre a mapon (például a macska neve, Crocodile Dundee kalapja melletti üveg), de nem jöttem rá, hogy mire utal. Van erre tippetek?

Ha úgy érzed hasznos volt számodra az Outback leírásunk, csekkold a többi R6 guide-t is, vagy nézd meg, milyen tippeket fogalmaztunk meg Fortress, Villa, vagy Hereford Base mapokhoz.

×