Mindenféle hivatalos bejelentés nélkül, az Epic Games Store elindult Kínában. Korea után az áruház ott is teljes formájában elérhető.

Május 14 óta a kínaiak is tudnak játékokat vásárolni az Epic Games Store-ból – írja a kínai technológiai oldal, a TechWeb. A játékosok ráadásul a játékvásárláshoz a kínai AliPay és a WeChat szolgáltatásokat is használhatják. A Borderlands 3 a helyi árfolyamnak köszönhetően ráadásul olcsóbban érhető el, mint Amerikában.

Kép forrása: Epic Games Store Kína

Ez nem volt mindig így, a hirtelen változást pedig semmilyen hivatalos bejelentés nem kísérte. Áprilisi 4-én az áruház egyébként Koreában is megjelent, de arról a vállalat oldalán közlemény olvasható.

A vállalat korábban nem szeretett volna játékokat értékesíteni Kínában, mert tartottak az ott dolgozó munkatársak biztonsága miatt. Egy interjúban az Epic Games ügyvezető igazgatója, Steve Allison elmondta: „Az a mód, ahogyan a versenytársunk működik (Steam), nem törvényes Kínában, és nincs is irodájuk az országban. Nekünk vannak ott alkalmazottaink, így nagyon jól tudjuk, hogy mi a törvényes és mi nem. Nem szeretnénk, hogy ők szembe kerüljenek a törvénnyel.”

Kép forrása: Epic Store Kína

A kínaiak évente 37,9 milliárd dollárt költenek játékokra, így minden vállalat számára fontos a piaci jelenlét az országban. Kínában minden megjelenést állami szinten jóvá kell hagyni, de március 28. óta semmilyen új játék nem jelenhetett meg. A Steam ugyan működik a távol-keleti országban, de az engedélyezési folyamat során többször falba ütközik, illetve a Niko Partners cikke szerint illegális formában. Számos játék ugyanis nem ment át az engedélyezési folyamaton, mégis elérhető. Sok stúdió számára ugyanakkor ez az egyetlen út a bevételszerzésre. A Valve és a Perfect World egyébként egy csak kínai Steam verzión is dolgozik ennek megoldására.

Az Epic Games érdekes módon indulását semmilyen formában nem tette közzé. Ennek oka egyelőre ismeretlen.

×