Mindenféle hivatalos bejelentés nélkül, az Epic Games Store elindult Kínában. Korea után az áruház ott is teljes formájában elérhető.

Május 14 óta a kínaiak is tudnak játékokat vásárolni az Epic Games Store-ból – írja a kínai technológiai oldal, a TechWeb. A játékosok ráadásul a játékvásárláshoz a kínai AliPay és a WeChat szolgáltatásokat is használhatják. A Borderlands 3 a helyi árfolyamnak köszönhetően ráadásul olcsóbban érhető el, mint Amerikában.

Kép forrása: Epic Games Store Kína

Ez nem volt mindig így, a hirtelen változást pedig semmilyen hivatalos bejelentés nem kísérte. Áprilisi 4-én az áruház egyébként Koreában is megjelent, de arról a vállalat oldalán közlemény olvasható.

A vállalat korábban nem szeretett volna játékokat értékesíteni Kínában, mert tartottak az ott dolgozó munkatársak biztonsága miatt. Egy interjúban az Epic Games ügyvezető igazgatója, Steve Allison elmondta: „Az a mód, ahogyan a versenytársunk működik (Steam), nem törvényes Kínában, és nincs is irodájuk az országban. Nekünk vannak ott alkalmazottaink, így nagyon jól tudjuk, hogy mi a törvényes és mi nem. Nem szeretnénk, hogy ők szembe kerüljenek a törvénnyel.”

Kép forrása: Epic Store Kína

A kínaiak évente 37,9 milliárd dollárt költenek játékokra, így minden vállalat számára fontos a piaci jelenlét az országban. Kínában minden megjelenést állami szinten jóvá kell hagyni, de március 28. óta semmilyen új játék nem jelenhetett meg. A Steam ugyan működik a távol-keleti országban, de az engedélyezési folyamat során többször falba ütközik, illetve a Niko Partners cikke szerint illegális formában. Számos játék ugyanis nem ment át az engedélyezési folyamaton, mégis elérhető. Sok stúdió számára ugyanakkor ez az egyetlen út a bevételszerzésre. A Valve és a Perfect World egyébként egy csak kínai Steam verzión is dolgozik ennek megoldására.

Az Epic Games érdekes módon indulását semmilyen formában nem tette közzé. Ennek oka egyelőre ismeretlen.

Kiemelt ajánlat

Mystery Gamers Pack

5 990 Ft

Kosárba

5 990 Ft

Ez a csoda csomag csak rád vár!

Vásárold meg ezt a Good Loot termékeket tartalmazó Mystery Gamers Pack-et, és legyen tiéd a 17499 Ft értékű csomag most csak 5999 Ft-ért! A csomag tartalma:

A csomag tartalma:

  • 2 db rövid vagy hosszú ujjú póló
  • 2 pár egyméretű zokni (klasszikus, boka- vagy titokzokni)
  • 1 db tornazsák
A csomagban a termékek véletlenszerű mintával találhatók meg! A minta nem választható! Nem megfelelő minta esetén cserére nincs lehetőség!

×