A Hearthstone folyamatosan változik ugyan, ám valami mindig örök: az agresszív Hunter paklik.

A Rise of Shadows értelemszerűen megújította a metát, hiszen a rotáció miatt teljes változásokon ment keresztül a Standard formátum. A Rogue az előzetes jelzések szerint valóban az új kiegészítő királya lett, ám szorosan mögötte ott kullog az igazi meglepetésnek számító Bomb Hunter.

A Blizzard évek óta próbálkozik azzal, hogy Rexxart kontrollosabb irányba vigyék, ám ez szinte sosem sikerült. Hősképességének és gyors, jól szinergizáló bestiáinak köszönhetően mindig is az agresszív vonalat preferálta jobban, és ez most sem lett másképp. Létezik ugyan egy lassabb, szintén mech-ekkel operáló Hunter pakli, ám az közel sem olyan eredményes, mint a bombákat használó társa.

Kép forrása: hearthstone.gamepedia.com

Alapok

A pakli logikája elég egyszerű és használata sem igényel különleges készségeket. Mivel csak mech minionokkal dolgozik, így értelemszerűen komoly szerepe lesz a magnetic mechanikának. Emellett a Deathrattle effektek segítik még a paklit. Ez a két funkció közösen lehetővé teszik azt, hogy végig irányíthassuk a boardot és eközben folyamatosan sebezzük az ellenfelet.

A pakli célja, hogy korai agresszív játékkal és bombák segítségével eltegye ellenfelét láb alól. Szinte minden használhatónak mondható mech helyet érdemelt magának a legújabb Hunter csodában, köztük a Bronze Gatekeeper és az Upgradeable Framebot is. Mindkét minion sok életerővel és előbbi magnetic képességgel rendelkezik, ráadásul taunt, így defenzíven is játszhatunk, ha úgy hozza a helyzet.

Erősségek

A Bomb Hunter egyik legnagyobb erőssége egyébként pont az, hogy szinte minden szituációra van épkézláb megoldása. Fegyvereket használó ellenfelek ellen ott az Ooze, nagyobb lények elpusztítására pedig a Spider Bomb vagy a Venomizer. Az utóbbi egyébként a Missille Launcher-rel kombózva teljesen letakarítja az asztalt. A magnetic miatt pedig 0 támadással rendelkező bombái sem maradnak tétlenek. Ha egy ilyen Hunter ellen játszunk, akkor tanácsos minden egyes miniont eltűntetni az asztalról.

A kis goblin bombák ha meghalnak, két sebzést okoznak az ellenfél hősének. Több minion is képes megidézni őket, köztük Boommaster Flark. A pakliban 3 legendás lap szerepel, melyek közül csak Flark számít specifikusnak. Lerooy Jenkins örök klasszikus, Zilliax pedig túlzás nélkül állíthatjuk, hogy az utóbbi időszak legmeghatározóbb lapja, majdnem minden pakliba belefér.

Gyengeségek

Ahogy a legtöbb paklinak, úgy ennek is megvannak a maga gyengéi. A legnagyobb talán, hogy laphúzás hiányában hamar kiürülhet a kezünk és csak az adott körben húzott lapjainkra hagyatkozhatunk. Erre megoldást jelenthet egy vagy, két Tracking, ám világot ez a lap sem fogja megváltani. A Bomb HUnter egyébként szinte minden pakli ellen esélyesebbnek számít, kivéve a Lackey Rouge és a szuper defenzív Control Warrior képes megfogni.

Tech lapok

Ahogy már említettem, a Tracking jó választás, ha úgy érezzük, hogy a laphúzás elengedhetetlen számunkra. Ha pedig keveselljük a bombák számát, akkor befér még egy pár Bomb Toss és Whirliglider is, amelyek egyébként még jobban felpörgetik a játék korai szakaszát. Mivel a Bronze Gatekeeper és az Upgradeable Framebot nem esszenciális darabjai a paklinak, így nyugodtan kicserélhetjük őket, de akár a Defender of Argus-t is eltávolíthatjuk. Még éppen megemlíthető a Nine Lives, ami hatásos lehet ugyan, de a legtöbb esetben csak lassít minket.

 

A Vicious Syndicate által bemutatott Bomb Hunter a jelenlegi metában tier 1-be sorolható, tehát a legjobbak között tartjuk számon. 52%-os győzelmi arányának köszönhetően a Lackey Rouge mögött a második legeredményesebb paklinak számít.

 

Kép forrása: vicioussyndicate.com

Kód: AAECAR8ErwT7BeH1AqCAAw2KB6X1AuL1Au/1Arn4ApH7Apj7Aqj7Avb9Atf+AomAA8yBA7acAwA=

A Trónok harca Sansa Stark-ja tetoválásával már tavaly elspoilerezte a sorozat végét.

A Plague Tale: Innocence legújabb videójában Sean Bean elrettentő módon szaval nekünk.

A meme, a legenda, mindenki kedvenc macskája Grumpy Cat legnagyobb sajnálatunkra örökké eltávozott közölünk.

A Computer Entertainment Supplier’s Association (CESA) bemutatta a 2019-es Tokiói Játékbemutató fő látványtervét.

Mindazok számára, akik szerint a küzdősportok és a technológia nem lehet két jóbarát, hát tessék!

×