Életrajz röviden

Az omnic háború idején Nigéria területén készültek el az első OR14-es robotok, amelyek Numbani városát védték a külső fenyegetéstől. Ezeket később 15-ös modellre cserélték, ám Doomfist támadása során mind megsemmisültek.

Ezután a védelmi programot megszüntették és a robotok alkatrészeit eladták. Közülük vásárolt meg párat Efi Oladele, aki úgy gondolta, nem adhatják fel Numbani védelmét ilyen könnyen. Végül megépítette saját robotját, akit Orisa-nak nevezett el és saját személyiségét adta neki.

Orisa hamar bebizonyította, hogy ő a megfelelő személy a város megóvására. Bár eleinte nem mentek problémamentesen a dolgok, Efi kitartása végül mindent megoldott. A OR15-ös egység manapság már feltételek nélkül szolgálja tervezőjét és Numbani-t.

Kép forrása: dotesports.com

Képességek

Fusion Driver (bal egérgomb): Orisa elsődleges tüzelési képessége. Automata fegyver, amely projectile lövedékeket lő ki. Sebzése nem túl nagy, ám mégis képes vele folyamatos nyomás alatt tartani az ellenfeleket.

Fortify (Shift): Használata után az Orisa-t érő sebzés kisebb, illetve immunis a cc effektekre.

Halt! (jobb egérgomb): Orisa a kijelölt területre lő egy gömböt, amely robbanás után magához vonzza a közelben lévő ellenfeleket és lassítja őket.

Projective Barrier (E): Orisa maga elé dob egy pajzsot, ami védi őt és társait a fenyegetéstől.

Supercharger (Q): Orisa ultimate képessége. Maga elé helyez a földre egy tárgyat, amely a minden barátságos egységnek 50%-os többletsebzést biztosít. A Supercharger megsemmisíthető, így ajánlott a pajzs mögé, vagy egy jól eldugott helyre lerakni.

 

Kép forrása: mmoexaminer.com

Erősségek

 • Pajzsának köszönhetően az egyik legjobb védekező karakter.
 • A Fortify miatt nehéz harcképtelenné tenni.
 • A Halt tökéletes flanker-ek hatástalanítására.
 • Ultija az egész csapatot erősíti, közben pedig Orisa tud lőni és képességei is használhatja.

 

Gyengeségek

 • Lövés közben lassabban mozog, de amúgy sem tartozik a gyorsabb hősök közé.
 • Nagy hitbox-al rendelkezik, könnyű eltalálni.
 • Képességeinek viszonylag hosszú visszatöltődési ideje van.

 

Tippek

Mikor válasszam?

Orisa általában másodlagos tankként megfelelő választás, hiszen védeni tudja a csapatot, amíg a main tank a csata közepén vitézkedik. Kivétel ha D.Va a társunk, hiszen vele is nagyszerűen szinergizálunk. Támadó csapatban lomhasága és pajzsa miatt nem passzol bele, de védeni szinte mindig jó lehet.

Pozicionálás:

Mivel Orisa könnyen támadható és lassú is, így érdemes vele mindig közvetlen a pajzsa mögött tartózkodni. Sosem szabad bemenni az összecsapások sűrűjébe, de ha ez elkerülhetetlen, akkor igyekezzünk minél hamarabb kiszabadulni. Pontok védésénél ajánlatos a magasabb területeket megtalálni, ahonnan társainkkal könnyebben le tudjuk szedni az ellenségeket.

Kép forrása: esports.hollywood.com

Említésre métó ellenfelek

Kedvező felállások:

 • Doomfist: A Halt teljesen le tudja bénítani Doomfist-et, ráadásul a sok életerőnek köszönhetően amúgy is kevés esélye van Orisa ellen.
 • Reinhardt: Bár Orisa fegyvere nem a legerősebb, a nagy tárkapacitása lehetővé teszi, hogy folyamatosan gyengíteni tudjuk Reinhardt pajzsát.
 • Torbjörn: A törpe ágyúja szinte semmit sem ér Orisa pajzsa ellen, mögüle könnyen ki tudjuk lőni az eszközt.
 • Roadhog: Mivel teste nagy és védtelen, ezért Orisa őt is folyamatosan sebezni tudja. Megölni nem fogja ugyan, de könnyedén elijeszti.
 • Mercy, Zenyatta és Ana: Jól irányzott fejlövésekkel könnyedén kicsinálja a kevésbé mozgékony support karaktereket.

Kedvezőtlen felállások:

 • Reaper: Reaper minden tank ellen counter, közelről pillanatok alatt szétlövi őket és ez alól Orisa sem kivétel.
 • Tracer, Genji és Sombra: Flankerek ellen nem sokat tud tenni a lomha Orisa, csak társai segítségével tud túlélni egy hátbatámadást.
 • Bastion: Bastion eszméletlen tűzereje pillanatok alatt szétszedi Orisa pajzsát, aztán magát Orisa-t is.
 • Pharah: Orisa el tudja találni ugyan a levegőben repkedő Pharah-t, ám ha mindketten eltalálják a másikat, akkor az utóbbi fog győzedelmeskedni minden esetben. Plusz Pharah  Concussive Blast képessége kilöki Orisa-t a biztos fedezékből.
 • Widowmaker: A pajzs nem véd mindenhol, ez pedig a magasan vitézkedő Widowmaker maineknek mindig kapóra jön. Két fejlövés és Orisa a földön fekszik.

 

A termékhez nem tartozik leírás.

4 990 Ft

Kosárba

A termékhez nem tartozik rövid leírás.

Az óceániai régió Arugal szerverén egy 40 fős raid Priestek segítségével vette át az irányítást a játékos felett, aki a poén kedvéért hagyta is magát.

Alexandria Ocasio-Cortez nem titkolja, hogy gyakran beugrik ranked meccsekbe. Instagram sztoriban számolt be az új rangjáról.

Ilyen az, amikor a League of Legends két legmenőbb bandája összeáll.

×