A Capcom közzétette előző évi nyereségadatait, melyből kiderül, hogy igen jól szerepelt egy-egy játék a piacon. A vállalat annyira elégedett, hogy esport terjeszkedésbe kezd.

A Capcom nemrég közzétette az előző pénzügyi évben szerzett bevételeinek adatait. A pénzügyi év 2019. március 31-én ért véget, az adatok szerint pedig a Capcom 2018-as bevételei 14.8%-kos növekedést mutatnak az előző (2017-es) pénzügyi évhez képest. Ennek fényében a vállalat kijelentette, hogy megduplázza az esport támogatást, és kiterjeszti a Street Fighter League versenyt az Egyesült Államokba. Az elmúlt évben a legnagyobb sikert a Monster Hunter World, a Resident Evil 2 és a Devil May Cry 5 hozta – írja az esportobserver.

Kép forrása: TEO

A játékkiadó előző pénzügyi évének nettó profitja összesen 12,55 milliárd yen (kb. 33 milliárd forint). A cég alapvető Digital Contents üzletága, amelynek központi eleme a videojáték-kiadás, összesen 82,98 milliárd yen (kb. 218 milliárd forint) árbevételt hozott, amely a cég teljes nettó bevételének 82,96%-át teszi ki (kb. 100 milliárd yen, kb. 263 milliárd forint). Ennek jelentős része köszönhető a Resident Evil 2-nek, továbbá a Devil May Cry 5 és a Monster Hunter sorozatnak köszönhető. A Monster Hunter: World egyébként több mint 12 millió eladott példánynál jár, ami rekord a Capcom címek között.

A cég az utóbbi időben egyre nagyobb figyelmet fordít a japán esportra. Miután tavaly bejelentette 2018-as „Esport Year One” nevű programját, aminek lényege a Street Fighter esport kiterjesztése Amerikában és Európában, most a cég megduplázza az esport támogatást. Céljuk, hogy a Street Fighter bajnokságokon keresztül világszerte növeljék a játékosbázist.

Kép forrása: YouTube

A hónap elején a vállalat megalapította a Capcom Media Ventures nevű szervezetet, mely kifejezetten a Japánon kívüli esport kezdeményezéseket kezelni majd, beleértve a Street Fighter V Capcom Pro Tour-t is. A játékkiadó együttműködött az amierikai Super League Gaming amatőr bajnokságsorozattal, hogy támogassa a Street Fighter V: Arcade Edition bajnokságokat és versenyeket az Egyesült Államokban.

2018 szeptemberében a Capcom bejelentette a Street Fighter League-t, amely egy 3 főből álló csapatverseny Japánban. A Street Fighter Pro League közben elindult Észak-Amerikában, novemberben pedig kiderül, hogy ki lesz az első észak-amerikai bajnok.

×