Nem olcsó, nem könnyű, de garantáltan nagyot fog szólni

A frissen megjelent Rise of Shadows kiegészítő értelemszerűen alaposan felrázta a metát, legend kompatibilis paklik buktak el, rég nem látott ismerősök emelkedtek fel és jelentek meg új trónkövetelők is. Ezek közül az egyik legérdekesebb a Bomb Warrior.

Miért?

Egyrészt fogalmam sincs mikor láttunk utoljára olyan Warrior meta paklit, ami nem a Control variáns volt, emlékezetem szerint a kalózos aggro lehetett az utolsó, de tévedtem már. Lényeg a lényeg, hogy itt most nem kell orrpiszkálásra visszaszokóan hosszú meccsekre készülni.

Másrészt egy brifkóborzolóan drága pakliról beszélünk, 10.000 gold alatti variánst alig találni, még akkor is ha hajlamosak a pro játékosok olyan kényelmi/áthidalható megoldásokat is alkalmazni mint Harrison vagy Archivist Elysiana, akit az előrejelzésekben sokan temettek. Találunk budget verziót persze belőle, de ezek hatékonysága zavaróan alacsonyabb.

Na, de nézzük:

A Pakli

Mint fentebb megörvendeztem, a deck leginkább mid-range pakli, amit szinte teljesen az új kiegészítő szült. Azért szinte, mert határozottan épít a mech szinergiákra, amit Garrosh már az előző paklikban is hatékonyan sportolt, de olyan lapokkal, mint Dr. Boom és az Omega Assembly nem is csoda.

Ezen felül nyilván tömi az ellenfél deckjét bombákkal, mint lopott gyerek a biciklit. A bombák felhúzáskor 5 sebzést pattintanak az ellen arcába, és remekül játszanak össze olyan lapokkal, mint az Augmented Elekk és Blastmaster Boom, akit ha későn játsszuk ki, ellenfelünk szinte visszasírja a Goblins vs. Gnomes Dr. 7-esét.

A Controltól való elszakadás jele, hogy a board control már inkább minion alapú, nagyban támaszkodik a 3-6 mana közti tempo swingekre, elszakadva a korábbi nagy letakarításoktól, mint a Brawl vagy a Warpath. A késői játékban (már ha eljutunk addig), ott van Archivist Elysiana és az előző kiegészítő tapasztalatai alapján az alternatív hősünk is sokat segíthet.

Érdemes még megemlíteni a számottevő laphúzást is, a két Acolyte of Pain mellé befér még egy Battle Rage is és Slam is, de ott van még a két Town Crier és két Omega Assembly is, utóbbi ráadásul nem is a pakliból tölti fel a kezünket, így végképp remek lap.

 

Helye a metában

Elöl. A palki a Rise of Shadows megjelenésekor kapásból Ties 1-ben nyitott, amit alapvetően a Warrior dominál azóta is, még ha nem is kizárólagosan. Bár azóta lefolyt némi víz a létrán, de még mindig határozottan Legend képes és remek eszköz ladderezéshez. A jelenlegi számok alapján nehéz megmondani hogy a Bomb vagy a Control teljesít jelenleg jobban, viszont utóbbiról az évek alatt már mindent leírtak amit le lehet, úgyhogy én se kalandozok messze. Az alapvető win condition elméletileg a bombák, de mindkét Dr. Boom komoly fenyegetés és bármikor meccset fordíthat.

A Controllal ellenben jól teljesít a lassabb paklik ellen, mert a sok lényével képes folyamatosan nyomást kifejteni az ellenfélre. A nehezebb falatok jelenleg a Khadgar Mage és a Mech Hunter, amik pont a Control Warrior térnyerése miatt terjedtek el a pillanatnyi metában, itt a problémánk a Brawl jellegű leszedés hiánya a nagy lények ellenében.

 

Tech subs

Alapvetően egy Brawl-t érdemes lehet beszuszakolni, a fent említett counter paklik ellen is, de nagy segítség lehet akkor is, ha sok aggro jön velünk szembe a létrán.

Hosszú meccsek esetén jól jöhet még a Baleful Banker, egyrészt elsősorban Archivist Elysiana miatt, de lapot húzni és Blastmaster Boom-al is csodákra képes.

Mindkét esetben valamelyik kétesebb hatékonyságú laphúzást célszerű beáldozni, ha az aggro paklikkal gyűlik meg a bajunk akkor a Battle Raget, ha inkább a Control-al akkor a Slamet. Semmiképpen nem valamelyik Dr. Boomot. Csak mondom, hátha nem lenne egyértelmű.

 

Mulligan

Van pár betonbiztos lap, például a Town Crier-t szinte kivétel nélkül megtarthatjuk.Az Acolyte of Pain szintén maradhat az esetek többségében, A másik favorit, főleg lassabb paklik ellen a Clockwork Goblin, pláne ha a Coin is a kezünkben van. Ebben a kivételes esetben beférhet mellé az Augmented Elekk is, ezt azonban magában ne tartsuk kézben.

Komplexebb esetekben, például amennyiben látjuk hogy az ellenfél lassabb, nagyobb lényekkel operáló paklit játszik, megtarthatjuk a Doktorokat, főleg ha a Coin is a kezünkben van. Ennek ellenpólusa, ha látjuk hogy az ellenfél keveset cserél vagy a kasztjából sok a meta aggro pakli, célszerű lehet megtartani a Weapons Projectet és az Improve Morale-t is akár.

 

Decklist és kép a Tempostorm-ról:

warrior

Kép forrása: tempostorm.com

Kód: AAECAQcI/wOQA7IIkAeggAOblAOS+AKGnQMLhJ8Dg/sCnfACkQb09QL7DPWAA5eUA9H1ApqUA577AgA=

×