Sonic a Sega egyik leghíresebb videojáték karaktere, akinek kalandjairól a Paramount készített filmet. A szupergyors süni külseje azonban mindenkit kiakasztott a neten.

Olyannyira negatív lett Sonic külsejének megítélése az internetezők körében, hogy már gondolkoznak a karakterdizájn megváltoztatásán. PewDiePie is felült a hype-vonatra, és saját Sonic projektet indított.

A híres YouTube videós a Twitteren osztotta meg különleges Sonic rajzát, sőt árverésre bocsátotta azt az e-Bay-en. Amúgy nagyon jó poén, már csak azért is, mert a rajz tényleg viccesre sikerült, de a rajongók ezúttal tényleg messzire mentek.

Az árverés május 4-én indult, még ésszerű 3,99 fonttal, de a dolgok hamar kicsúsztak PewDiePie irányítása alól, és 10 perccel később már 10 ezer fontnál tartott a licit. Fél napon belül, egészen az árverés leállításáig már 13 millió fontnál járt. Ez kb. 4.9 milliárd forint, ami valljuk be, messze több, mint egy valódi művész, valóban értékelhető alkotásának értéke.

Végül PewDiePie közbelépett és leállította. Valószínűleg csak poénból tette fel az eBay-re, és nem azért, hogy 13 millióért adja el. Ráadásul az sem valószínű, hogy valaki tényleg kifizetett volna ennyi pénzt egy PewDiePie rajzért, de akkor is meglepő, hogy valaki ekkora összeggel dobálózik, kizárólag a poén kedvéért az eBay-en.

https://www.youtube.com/watch?v=GLuHK1Xst28

 

Az utóbbi években sok olyan filmfeldolgozást láttunk, melynek alapja egy régi kedvenc film vagy játék volt. Összességében elmondható, hogy talán még egyszer sem volt ekkora negatív kommentáradat a rajongóktól, mint a Sonic félresikerült karakterdizájnja kapcsán. Jómagam egyébként nem is Sonic kinézete miatt vagyok izgatott a film kapcsán, hanem mert jó lesz Jim Carry-t újra vígjátékban látni.

Te várod a Sonic filmet?

×