Úgy tűnik a Microsoft is szeretne egy szeletet a különleges mobiljátékok sikeréből. Az ötlet nem új, de a Minecraft rajongók biztos örülnek majd.

A Microsoft nemrégiben olyan videót adott ki, mely gyanúsan egy új AR Minecraft játékot mutat be. A kiterjesztett valóság használata a játékokban nem újdonság, de annyi biztos, hogy a Minecraft-ért rajongó fiatalok tábora imádni fogja.

 

A videóban a Minecraft kreatív igazgatója, Saxs Persson egy padon hagyja telefonját a Washington Kongresszusi Központ előtt (hol máshol?!), ahol egyébként a Microsoft Build fejlesztői konferenciát tartották. Itt volt a videó premierje is. Majd egy járókelő felveszi, és ahelyett, hogy leadná a legközelebbi rendőrnek, Minecraftozni kezd rajta. Így megy ez.

Az készülő AR játék részletei egyelőre váratnak magukra. Az biztos, hogy a Pokémon GO óta nem volt sok alkalmazás, vagy játék, ami ezt a technológiát vette volna alapul, annak ellenére, hogy Nintendo játékát több mint 500 millió alkalommal töltötték le.

Mivel a videóban is nyilvánvaló, hogy bővebb információ május 17-én érkezik, a Microsoft nem is reagált a sajtó kérdéseire. Május 17 nem mellesleg a Minecraft 10 éves évfordulója.

 

A Microsoft egyébként korábban bemutatta azt HoloLens Minecraft demot, bár utóbbi nem új játék, csupán egy teszt része volt. Ha május 17-én kiderül, hogy a valóságban lehet majd Minecraft felhőkarcolót építeni, mindenképp kipróbáljuk!

Szerinted izgalmas egy Minecraft a kiterjesztett valóságban?

×