A Gamescom a világ egyik legnagyobb videojáték rendezvénye. A Blizzard úgy döntött: idén nem vesz részt rajta. Másra koncentrál.

A Gamescom a világ legnagyobb videojáték kiállítása. Egy hatalmas show, melyen 2018-ban 370 000 látogató vett részt. Összehasonlításképpen az E3-ra 69 ezer látogató volt kíváncsi, bár utóbbi inkább az iparág számára létrehozott esemény. A Blizzard most úgy döntött: idén kihagyja a Gamescom-ot – írja a PcGamer.

„Idén inkább a fejlesztésre összpontosítunk, a jelenlegi játékok és a jövőbeli projektek érdekében nem leszünk jelen a Gamescom 2019-en – jelentette be Blizzard. „A kiállítás nagyon fontos a játékközösség számára, így nagyon sajnáljuk, hogy idén nem találkozhatunk Kölnben” – tette hozzá a cég.

Kép forrása: Wikimedia

A Gamescom hagyományosan egy európai esemény, ami fontos platform volt a Blizzard számára a korábbi években. Többek között itt rántották le a leplet a StarCraft 2: Heart of the Storm-ról.

Mindennek valószínűleg magyarázata, hogy a Blizzard februárban bejelentette: 2019-ben nem készülnek nagy megjelenéssel. Persze az is lehet, hogy a novemberi BlizzCon-ra tartogatják a nagy meglepetéseket. A Blizzard mindazonáltal azt is elmondta: ez nem egy végleges döntés. Nagyon várják, hogy a jövőben visszatérjenek a Gamescom-ra.

Te mit szólsz a Blizzard döntéséhez?

×