Az ötödik generációs konzolok, a felhő alapú játékszolgáltatás és a drága PC költségek együttesen járulhatnak hozzá, hogy 2020-ra kevesebb PC játékos legyen.

Nehéz megjósolni mit tartogat a jövő a videojátékok számára, hiszen napról napra jelennek meg innovációk a piacon. Legyen szó az ötödik generációs konzolokról vagy a felhő alapú játékszolgáltatásról, a lehetőségek tárháza végtelen.

Nemrégiben egy kutatás jelent meg, miszerint 2020-ra jelentősen megcsappanhat a PC játékosok száma, akik a konzolok irányába fognak vándorolni.

A Jon Peddie Research, azaz rövidebb nevén a JPR 20 millió PC játékos átvándorlásának tényét hivatott bemutatni. A jelentés szerint 2020-ra nagyobb népszerűségnek örvendenek majd a televízióhoz köthető játékplatformok. A Moore törvény lassulása és az egyre növekvő GPU árak számos PC párti játékost győzhetnek meg arról, hogy más színteret válasszanak játékaikhoz. Legyen az egy ötödik generációs játékkonzol vagy egy teljesen új, akár a felhő alapú játékszolgáltatás, lehet hogy a PC-k kora leáldozóban van?

Gamer PC összeállítás

Kép forrása: viotek.com

A Moore törvény (tapasztalati megfigyelés a technológiai fejlődésben) lelassulása annyit tesz tehát, hogy nem igazán lehet azzal számolni, hogy egy-két éven belül tetemes fejlődés következik be a PC játékkiegészítők piacán. Egyszerű logikával tehát a játékosok megbízhatóbbnak érezhetik a konzolokat vagy a más mechanikájú játékszolgáltatásokat.

Egész eddig jobb döntésnek tűnhetett a PC melletti voks letétele, azonban a kiemelkedő specifikációk elérése és a 2-3 évenkénti grafikai fejlesztések nem a mellettük állók táborát szélesíti, hanem pont ellenkezőleg. Talán eljött az ideje annak, hogy a konzolok felzárkózzanak riválisukhoz.

A konzolok nagy előnye ezekkel szemben, hogy csak egy gombot kell megnyomi és már megy is.

A PC-sek nem voltak olyan jó helyzetben az elmúlt években. A magas árak és a kiskereskedelemben való hiányuk okozta az elsődleges gondokat. Ezért pedig a kriptovaluta bányászok tehetők felelőssé.

Bár ez hamar lecsengett, az sem igazán kedvezett a helyzetnek, hogy az Nvidia magasabb áron értékesítette a GPU-kat, hiszen az AMD le volt maradva a piacon. A PC játékosok számára így kezdett el megfizethetetlenné válni összerakni egy gépet.

Ha ezen a fronton nem érkezik a jövőben valami változás, akkor a konzolok – legyen szó a mostani, vagy az ötödik generációról – át fogják venni a PC-sek nagy részét.

Kép forrása: konzoleahry.cz

Az új formációs konzolok 2020-ra már megérkeznek, hogy az ajtónkon dörömböljenek és a felhő alapú játékszolgáltatás is a küszöbünkön jár, így ha már nem kell drága gép ugyanolyan minőségű játékélményhez, akkor miért is ne?

A Google Stadia lenyűgöző specifikációkkal fog rendelkezni feltehetően, amik jól összepasszolnak a következő generációs konzolokkal. A lényeges különbség tehát az lesz, hogy ezeket a platformokat bérelni kell majd és nem fogják az emberek tulajdonát képezni.

Valószínűleg azon játékosok fognak nagy részben átpártolni, akik nem szeretnének hatalmas befektetéseket áldozni egy csúcsszuper gamer PC-re.

 Bármit is tartogat a jövő, nem árt odafigyelni milyen új lehetőségeink vannak játékplatformok terén.

A Bud Light is egyike a cégeknek, aki aktívan kihasználja az épp adott internetes trendeket. Bizonyosan jól keresnek vele.

Július 18-25. között bárki megszerezheti a Playdead nagysikerű indie platformerét.

Egy tucat ember megsérült és többen meghaltak, miután valaki szándékosan felgyújtotta a Kyoto Animation stúdió épületét – írja a The Guardian.

Amit biztosan tudunk, hogy Pénteken többet tudunk majd.

Valakinek feltűnt, hogy a Devil May Cry 5 szereplője V, nagyon hasonlít Kylo Renre, így fénykardot adott neki.

×