Haladó guide-unk azoknak nyújt segítséget, akik már ismerik a játék alapjait, de tovább fejlődnének.

Előző cikkünkben megtanulhattátok mi az a CS:GO. Viszont valljuk be, a többség már tudja mi az, csak szeretne fejlődni. Nekik erre a guide-ra van szükségük.

Tartsd szinten magad!

Nincs mese, gyakorolni folyamatosan kell. Ha nem olvastad az előző cikket, akkor itt is kiemelem, hogy hiába játszol már hosszú ideje, napi tíz perc Deathmatch rengeteget segíthet a célzásod javításában. Ha esetleg az túl frusztráló lenne számodra, léteznek alternatívák, viszont mivel így legalább a fegyverekre is ráhangolódsz, mindenképp a DM-et ajánlom.

Tartsd szintben a kurzort!

Elérkeztünk az első és egyik legfontosabb tanácshoz: a célkereszt megfelelő használatához. Átlagos hiba, hogy nem a megfelelő helyen tartjuk a célkeresztet. Először is fontos, hogy a kis eszközt számunkra kényelmes módon állítsuk be. Ehhez online rengeteg segédprogram létezik, amelyek legyártják a számunkra megfelelő crosshair-t.

Ha ezzel megvagyunk jöhet a szögek eltalálásának kikísérletezgetése. Ez azért fontos, mivel ha már előre egy síkba állítjuk az egeret, sokkal gyorsabban tudunk reagálni az ott feltűnő ellenfelekre. Ha már a célzó egyből a fejükön van, csak egy gombnyomás választ el minket a sikertől.

Ehhez természetesen az egérérzékenység beállításokba is érdemes belepiszkálni, hiszen minél nagyobb, annál szabadabban mozoghat a kezünk, így nem görcsöl be játék közben.

Fontos tehát megjegyezni, hogy hol lehet az ellenfél feje.

Kép forrása: www.gameinformer.com

Tap, burst, auto – repeat!

Úgy bizony, a spray control tudása nélkül nem fogunk messzi jutni. Fel kell mérni, hogy mikor melyik tüzelési módot érdemes alkalmazni. A felsorolás csak automata fegyverekre vonatkozik, mivel egy AWP-vel akkor sem tudnánk burst-ölni vagy auto fokozatban lőni, ha nagyon szeretnénk. Habár lehet emelne a játék színvonalán az AWP-Gatlin Gun.

Tap: Egyetlen lövés. Ehhez érdemes tudni, hogy hol lesz vagy épp hol van az ellenség feje. AK-val nagyon népszerű a one-tap, azaz egy lövésből fejbe lőjük az ellenfelünk, aki ebbe nagy eséllyel belehal. Már ha a hitbox is úgy akarja.

Burst: Korábban volt már róla szó az előző cikkben. Van olyan fegyver, ami alapból csak ezzel a funkcióval vagy a tap-el lő. Ilyen pl. a Famas. Egy rövid sorozatot lő ki. Kezelhetősége sokkal jobb, viszont ha sorozatban használjuk, akkor nehezebben irányítható. Automata fegyvereknél tudni kell pontosan, mikor válik pontatlanná az eszköz és akkor kell elengedni a ravaszt.

Auto: A jó öreg mindent bele mentalitás. Csak feküdj rá a bal egér gombra és ami a csövön kifér. Ha közel van az ellenség még a végén el is találod, de ebbe se legyél száz százalékig biztos. Ezt a tüzelési módot nagyon ritkán ajánlom. Ha így lövünk, lefele célozzunk, mert nagy részt felfele ránt a harceszköz.

Változó terepek

Nem elég, ha jól ismersz egy térképet. Elmondom miért: mert ha több térkép mestere vagy, az egész játékot jobban átlátod. Kezdőként persze elfogadható, hogy egyetlen helyre koncentrálsz és azt tanulod meg kívülről belülről, viszont az új helyszínek teljesen új tudást is átadhatnak neked. Pl. Cobblestone és Mirage: a drop zone teljesen eltér egymástól, habár funkciójuk ugyanaz. A Cobblestone-os szituációkból tanultakat akár Mirage-on is hasznosíthatod.

CSGO

Kép forrása: Counter Strike: Global Offensive

Pozíció

Esszenciális pontja a cikknek. Ha egyetlen tanácsot fogadsz meg ezek közül, legyen ez az egy. Rengeteg múlik azon, hogy hol és hogyan várod az ellenfeleidet. Ha nincs fedezék a közeledben és újratöltésre kényszerülsz, a világ legkönnyebb frag-je válhat belőled.

Ismerd ki a távolságokat, honnan érdemes mesterlövész puskával tartani a behatolási pontokat, hol álljunk meg egy jó gránát dobásához. Mind elengedhetetlen információ, ha rangot szeretnél ugrani. Ne légy türelmetlen, az ellenfél eljön érted és Te várni fogsz rá.

CT oldalon hatalmas hátrány, hogy nem Te döntöd el, hogy a harc hol fog lezajlani, ezért kell olyan helyeket találnod, ahonnan tudsz rotálni, vagy visszavonulni, ha esetleg elkapna egy villanógránát.

Csapattársak ( a rosszabbik fajta )

CYKA BLYAT IDINA HUI RUSH B. Ismerős ugye? Bármilyen rangban is vagy, elkerülhetetlen, hogy néha-napján összefuss pár kellemetlenkedő személlyel. Szerencsére nem mindennapos eset, de ha mégis így alakulna egy játék, őrizd meg a hidegvéred. Ne figyelj rájuk, még ha úgy is érzed, hogy haszontalanok. Csak magadra koncentrálj és arra, hogy minél jobb teljesítményt nyújts. Ha képes vagy tanulni a meccsből, már nem elpazarolt idő volt. Ha viszont idegesíted magad, akkor hiábavaló minden próbálkozásod, a trollok nyernek. Csak némítsd őket és ne reagálj rájuk.

Eszközfigyelő

Ha tudod, hogy egy flasht vagy egy füst gránátot miképp érdemes használni, melyik szögből kell a falnak dobni, hogy az előnyösen pattanjon, rengeteg előnyhöz juttathatod magad és a csapatod. A füst véd a tűz ellen, viszont nem várt meglepetések is előugorhatnak onnan. És sose feledkezz meg a páncélról és a sisakról.

Szörfölj!

Ha messze van Ausztrália vagy bármelyik tenger, ami erre lehetőséget ad, ne aggódj. A public szerverek nagy részén találhatsz „surf” vagy „climb” tematikájú helyeket. Ezek lényege, hogy megfelelő mozgáskultúrát tanulj a karaktereddel. Ha ez megvan, biztos, hogy kompetitív módban is sokkal effektívebben fogsz mozogni, kevesebb felületet hagysz magadból szabadon. Aki jól mozog, az könnyebben is él túl és minden életben töltött pillanattal nő annak az esélye, hogy valakit megölhetsz.

CSGO

kép forrása: www.engadget.com

Rejtett célok

A telepítőhely védelme és a bomba élesítése két egyszerű cél. Azonban, bizonyos időközönként, a célok megváltoznak. Ha például sikerül lelőni a bombahordozót onnantól a feladat egyértelműen az eszköz védelme lesz, nehogy az újra a terroristák kezébe kerüljön. Ezeket nem szabad figyelmen kívül hagyni, hiszen ha ilyenkor reflexből visszamegyünk az egyik site-ra, és ott hagyjuk a bombát, azonnal egy újabb esélyt adtunk az ellenfélnek a javításra.

Ha már nincs elég idő a robbantáshoz, meg kell keresni az utolsó életben maradt elhárítót és végezni kell velük. Ezeket a célokat mindig figyeljük és máris több lehetőség nyílik a győzelem elérésére.

És persze élvezd a játékot. Ha túl sokat aggódsz az eredmények vagy a teljesítményed miatt, az alapvetően ronthatja azokat le, így nem érdemes ezeken rágódni. Csak tűzz ki magad elé egy reális célt, és törekedj arra, hogy miközben azt eléred, szórakozz jól.

Kiemelt ajánlat

Samsung C27RG50FQU

122 990 Ft

Kosárba

122 990 Ft

 • Panel típus: VA (Vertical Alignment)
 • Képernyőátló (col): 27 col
 • Felbontás: 1920 x 1080 pixel
 • Képarány: 16:9
 • Válaszidő: 4 ms
 • Betekintési szög - vizszintes: 178 °
 • Betekintési szög - függőleges: 178 °
 • Fényesség: 300 cd/m²
 • Színek száma: 16.7 M
 • Függőleges frekvencia: 240 Hz
 • Kontrasztarány: 3000:1

×