Az Astralis dán Counter-Strike csapata jelenleg a világranglista élén áll a CS:GO színterén. Pozíciójukat 2018-ban egész évben megtartották: a világranglistát pedig 2019-ben szintén uralni szeretnék.

Az Astralis, ha nem is volt mindig minden versenyen első, sikerült az élvonalban végeznie. Összesítésben mindazonáltal olyan fölényre tett szert a mezőnyben, ami miatt vitathatatlan, hogy a CS:GO esport egyik legfényesebb sikertörténete az övé.

Az biztos, hogy a HLTV ranglistája szerint mind 2018-ban, mind 2019-ben (eddig) a toplista élén helyezkednek el. Miután 2018 elején átvették az SK helyét, és megerősítették fölényüket, senki nem gondolta volna, hogy Emil “Magisk” Reif felvétele Markus „Kjaerbye” Kjærbye helyére ennyire meghatározza majd a következő időszakot.

A csapat a DreamHack Masters Marseille 2018-as győzelmével kezdte el megmászni a ranglétrát. Az évben összesen 22 versenyen vettek részt, ebből 15 alkalommal kerültek a dobogó tetejére. Ez a széria 2019-ben is folytatódni látszik: idén 4 versenyen vettek részt, melyek közül kettőt meg is nyertek.

https://www.youtube.com/watch?v=ywtn9vPn2jM

 

2018 decemberében az Astralis megnyerte az Intel Grand Slam díjat is, amit olyan csapatoknak adnak, melyek megnyertek négy egymást követő ESL vagy DreamHack Masters versenyt, 10 egymást követő versenyen belül. Vagyis, ha egy csapat megnyer egy ESL vagy DreamHack versenyt, a következő 9 versenyükön 3 győzelmet kell szerezniük a Grand Slam-hez. A csapat ezzel egyébként 1 millió dollárt nyert.

Kép forrása: hltv.org

Jelenleg az Astralis arra törekszik, hogy a 2018-as sikerszériáját folytassa, és 2019-ben ismét uralja a CS:GO színterét. Legutóbbi vereségük a BLAST Pro Series Miami versenyén volt, ahol csupán 5-dik helyezést érték el, talán ez eléggé feltüzeli őket ahhoz, hogy a következő versenyeken még keményebben küzdjenek.

Végezetül íme egy átfogó bemutató és interjú az Astralisról.

×