A Gears 5 fejlesztői szeretnék, ha játékuk közel kerülne az esport világához. Mindent megtesznek azért, hogy a játékot élvezetes legyen nézni.

A Gears of Wars sorozat közelgő legújabb része, a Gears 5 úgy tűnik, nem csak rövidebb címmel, de várhatóan új tartalmi elemekkel érkezik, aminek egyike a multiplayer mód. Rod Fergusson, a The Coalition stúdióvezetője szerint a sorozat gyökereihez nyúlnak vissza a fejlődés érdekében.

Az Inside Xbox nevű tévéműsor legújabb epizódjában Fergusson a Gears 5 multiplayer törekvéseiről beszélt, remélve, hogy amit a csapat megtanult a Gears of War: Ultimate Edition fejlesztése közben, az segít majd nézhetőbbé tenni a játékot, valamint közelebb hozni az esport világához.

Kép forrása: zing.cz

„Megpróbáljuk tökéletesíteni, még jobban játszhatóvá tenni a játékot, illetve jobb kameravezérlő elemeket tettünk bele” – mondta Fergusson. A műsorból az is kiderült, hogy a fejlesztők felismerték, hogy a játékok akkor lehetnek igen sikeresek, ha van megfelelő utóéletük. Most azt remélik, hogy a Gears 5 aktívan jelen lesz az esport színterén.

Talán a Gears of War cím hallatán nem asszociálnánk automatikusan az esportra, pedig a szándék úgy tűnik igen komoly. Elindul ugyanis az ELEAGUE Gears Summer Series program. Az ELEAGUE és az Xbox április 16-án jelentette be partnerségét, amely köszönti a Gears of War esports közösséget és az epikus franchise legjobb professzionális játékosait. Gears 5 megjelenési dátum még nincs.

 

Ti várjátok a játékot?

×