Az Apex Legends nézőszáma a Twitch-en drasztikusan csökkent az elmúlt két hónapban.

Amikor a Respawn Entertainment Apex Legends játéka februárban megjelent, a rajongók és a kritikusok is egyformán magasztalták. A játék a streaming és a letöltési számok tekintetében csúcson volt, és úgy tűnt, hogy a legjobb battle royale game lesz.

Az Apex Legends nézőszáma folyamatosan nőtt a megjelenés óta, és bár ez volt a Twitch egyik legnézettebb játéka, mostanra a Fortnite, a CS:GO, a Legends League és sok más játék mögött van. Februárban az Apex átlagosan több mint 300 ezer fős nézőszámot szerzett. Amint eljutunk április közepéig, a játék alig 40 000 nézőt érdekelt.

Miért lett az Apex Legends ilyen nézett?

Megjelenése után sokan azt gondolták, az Apex letaszítja a szintén ingyen játszható Fortnite-ot a trónjáról, sőt: elnyeri az eddigi legjobb battle royale címet. Ezt azzal indokolták, hogy a Respawn friss, új élményt hozott a műfajba. Amellett, hogy hihetetlen nagy nézettségű streamerek promotálták, a nyitóhéten az egyik legnépszerűbb ingyenes játék volt: 25 millióan töltötték le. Március 4-re a letöltések száma elérte az 50 milliót.

Kép forrása: twitchmetrics.net

Minden csoda három hónapig tart?

A kritikusok szerint, ha egy játék ilyen hihetetlen érdeklődéssel indul, a fejlesztőknek óriási felelősségük van abban, hogy az érdeklődést fenntartsák. Ez meg is történt, hisz a Respawn hamar új fegyvert, battle pass-t, majd új karaktert hozott a játékba.

Az egyik ok, amiért az elmúlt időszakban mégis elmaradt az Apex, az a tartalom hiánya. Még a battle bass április elején történő kiadása sem volt elég. Egyszerűen fogalmazva, a friss tartalom hiánya miatt az Apex játékos alapja elveszíti érdeklődését. Vannak persze, akik a solo, illetve a kompetitív módok hiányát okolják. Ha a PUBG-t nézzük, ott számos lehetőség van costum gamek indítására, versenyek szervezésére stb.

Nem segít az sem, hogy a játékosok még mindig sokféle hibát tapasztalnak, ami játszhatatlanná teszi, illetve a hackerek még mindig rengetegen vannak. A Fortnite ehhez képest több új tartalmat nyújt.

Ti is unjátok már az Apexet nézni?

×