Egyre több olyan játék érkezik PlayStation 4-re, amik támogatják a PlayLink funkciót, vagyis csatlakoztathatjuk telefonjainkat a konzolhoz, és kontrollerként üzemelnek tovább.

A PlayLink játékok nem csupán a kontroller hiányát hivatottak pótolni, hiszen ezzel az opcióval egyéb funkciók is szerepet kapnak a játékokon belül, mint például a telefonok kamerája.

Az elmúlt pár évben érkeztek az első, mobillal is kompatibilis PS4 játékok, és népszerűségének köszönhetően, mára a legtöbb ismert kategóriában találhatunk kedvünkre valót. A játékok zöme több főre (akár 6-10 személyre is) tervezték, így egy jóval nagyobb lehetőséget ad egy baráti társaságnak a szórakozásra, mint egy szimpla konzoljáték. Persze elérhetőek egyszemélyes módok is, de alapvetően az összejöveteleket, bulikat hivatottak feldobni ezek a könnyed, szórakoztató játékok.

A most bemutatott PlayLink alanyunk, egy többszereplős kvízjáték, a Knowledge is Power. 2-6 fő részére kiválóan alkalmas egy kis barátok közötti tudásfelmérésre, egymás játékmenetének megnehezítésére. Magyar nyelv elérhető, így sem a kérdések, sem pedig a feliratok nem okozhatnak majd gondot, hiszen a legtöbb esetben számítani fog a gyorsaság is.

Kezdetek

A játék indítása után az ehhez elérhető alkalmazás segítségével összekapcsolhatjuk a résztvevők mobiljait a konzollal és kezdetét veheti a nagy kvízjáték. Egy műsorvezető mutatja be a játékot a TV képernyőjén, aki ismerteti az alap tudnivalókat és szabályokat. A telefonunk segítségével avatárt választhatunk magunknak, aminek profilképéhez egy selfie-t is készítenünk kell az elérhető, vicces szűrők felhasználásával. Ezután pedig belecsöppenünk egy kvízműsorba, ahol a résztvevők egymás ellenfelei.

Knowledge is Power

Ha ezekkel elkészültünk, egy témakör választó szobába kerülünk. Négy ajtó közül kell eldöntenünk telefonunk segítségével, hogy melyik kulcsszóra vonatkozzon az első kvízkérdés. A legtöbb szavazatot kapó ajtó fog kinyílni, döntetlen esetén a rendszer fogja kisorsolni. Illetve minden játékos rendelkezik egy egyszer felhasználható aduval, ami biztosítja az általunk választott ajtó kinyitását, a többiek szavazatától függetlenül.

A műveltségi kvíz részeinél mindig 4 válasz közül dönthetünk. A TV képernyőjén jelenik meg a kérdés, és a telefonunkon irányítjuk a helyesnek vélt válaszra az avatárunkat. A helyes válaszokért pedig pontokat kapunk, ahol a gyorsaság is számításba kerül. De hogy ne legyen ilyen könnyű és barátságos a játék, minden kör után elhasználhatunk egy általunk kiválasztott játékos ellen egy extra nehezítést, amik különböző módon keserítik majd meg a következő válaszadásnál áldozatunk dolgát.

Knowledge is Power

Például ha fagyasztást dobunk egy játékosra, a következő körében mind a 4 válaszlehetőséget egy jégréteg fogja fedni, amik csak a képernyő többszöri koppingatásával lehet feltörni, és addig nem tud rányomni a helyes válaszra. Nagy többségben a kérdések nem lesznek bonyolultak, a taktikai döntések fogják nehezíteni a játékot, ami egyébként a szórakoztató hangulatot is biztosítja a társaságban.

A sima kvízkérdések mellett, több kis minijátékkal is találkozhatunk majd, illetve a nagy végjátékban, még az is visszahozhatja magát, aki esetleg lemaradt volna. Egy kör, körülbelül 40 percig fog tartani.

Ha feldobnánk egy baráti találkozót, a Knowledge is Power, valamint a többi PlayLink játék egy remek alapot fog erre nyújtani. Ha rendelkezünk PS4-el, mindenképpen szerezzetek be egyet, akár haverokkal, akár családdal játszanátok.

A további elérhető PlayLink játékok listája:

https://www.playstation.com/hu-hu/explore/ps4/games/playlink/

A Bud Light is egyike a cégeknek, aki aktívan kihasználja az épp adott internetes trendeket. Bizonyosan jól keresnek vele.

Július 18-25. között bárki megszerezheti a Playdead nagysikerű indie platformerét.

Egy tucat ember megsérült és többen meghaltak, miután valaki szándékosan felgyújtotta a Kyoto Animation stúdió épületét – írja a The Guardian.

Amit biztosan tudunk, hogy Pénteken többet tudunk majd.

Valakinek feltűnt, hogy a Devil May Cry 5 szereplője V, nagyon hasonlít Kylo Renre, így fénykardot adott neki.

×