Ha Te nem vagy önmagad ellensége, hát ne engedd, hogy a masinád is ellened dolgozzon. Elég neked 99 probléma, a gép ne legyen az! Nézz bele a guide-ba, hogy megtudd, hogy préseld ki masinádból a legtöbbet.

Na vajon itt mit mondana Sun Tzu?

Hosszú órák keresése árán se találtam meg a Háború Művészete szerzőjének véleményét arról, milyen úgy harcba indulni, hogy kevesebb FPS-ed van, mint ami illetne téged. Biztos szilárd véleménye volt erről is, de kár ezen rágódni. Nézzük inkább, hogy mit érdemes lecsekkolni az Options-be, ha biztos nem akarunk diavetítést nézni a játék végére!

Kétlem, hogy bárkinek be kéne mutatnom, hogy miképp lehet elérni a beállítások menüt, de ha mégis essünk rajta túl, de gyorsan. Fogaskerék, jobb felső sarok. Ennyi, nem nehéz ugye? Általában, ha beállításokat keresel, ezt az ikont figyeld máskor is.

Na, ha bent vagyunk, az első dolog, amit ellenőrizzünk le az, hogy Fullscreen van-e beállítva Windowed vagy Windowed Fullscreen helyett. A legutolsó opció esetleg streamerek számára segíthet, maximum nekik ajánlom, két monitor esetén. Mindenki másnak a teljes képernyős megoldás maradjon.

Fortnite, Battley Royale, Skin, Victory Royale

Kép forrása: Battle Royale

NE nyújtsd szét a felbontást. Értelmetlen, nem kerülsz előnyös helyzetbe, ez egy placebo. Ha nagyobb képre vágysz, vásárolj ultrawide 4k monitort, de hidd el, mindenkinek jobb, ha a Native Felbontásban játszod a játékot.

FPS limit: Engedd csak szabadjára azokat az FPS-eket.

View Distance: Távolbalátás? Jól hangzó varázslat lehet a Dungeons and Dragons-ban, de neked elég ha médiumon van. Így is ki tudod majd szúrni az ellenfeleidet. Ez a beállítás többnyire a tereptárgyakra vonatkozik.

Shadows: Nem akarod látni az árnyakat. Az árnyékok jobb esetben is csak elterelik a figyelmed, előnyhöz nem juttatnak. Ha valaki közel van, úgy is hallod, ha távol van, nem az árnyékról fogod észrevenni. Több FPS, kevesebb zavaró tényező. Kapcsold ki nyugodtan.

Anti-aliasing: A géped erősségének függvényében állítsd be. A medium beállítás jó egyensúlyban van a látvány és a teljesítmény között ezért azt javasoljuk.

Textures: Ha már így is elegendő FPS-ed van, akkor nyugodtan rakd medium-ra vagy afelé, ha viszont hiányzik még pár képkocka a boldogsághoz, húzd le teljesen.

Effects: Teljesen le kell tekerni, ha stabil FPS számlálót szeretnél látni. Hidd el, ha 300-ról 100-ra esik, az is hatalmas teljesítményromlás, hiába maradtak nagyok a számok.

Post Processing:  https://youtu.be/dq6Q_uaJF4k Remélem értitek a célzást.

V-Sync: Ez a puding próbája eset. Próbáld ki, hogy bekapcsolva jobb-e vagy kikapcsolva. Ha a képernyőd úgy néz ki, mint ha Hulk széttépte volna, akkor legyen bekapcsolva, az a biztos.

Motion Blur: Azt, aki továbbra is erőlteti még 2019-ben ezt a ******* beállítást, megkérdezném, hogy miért hiszik, hogy szebb lesz a világ attól, ha fordulás közben minden elmosódik. Kapcsold ki.

Show Grass: Tudjuk, a fű szép és zöld, de el is rejtheti az ellenfeleid, ezért érdemes kikapcsolni.

Show FPS: Ezt viszont be kell kapcsolni, hiszen honnan tudod, milyen a teljesítmény, ha nem tudod monitorozni?

Ez után ne felejtsd el megnyomni az A-t vagy az Apply-t, különben kezdheted az egészet elölről. De itt még nincs vége, hiszen ha NVIDIA kártyád van – amit a Steam kutatásaiból kiderítve nagy részetek elmondhat magáról – akkor van más megoldás is.

Először is ellenőrizzük, hogy a videokártyánk driverei megfelelően le vannak-e frissítve. Ezzel megkímélhetjük magunk több órányi google kereséstől, vagy nagyon kínos kommentektől a Fortnite csoportokban facebookon/redditen, hiszen így csökken a hibaesélyek lehetősége. Kivéve mikor nem, és egy frissítés miatt szívunk. A legjobb ha követsz minket, hiszen a hír szekcióban biztos ha történik valami nagy, arról tudni fogsz.

Szóval vissza ehhez a beállításosdi dologhoz.

Fortnite, Battle Royale, Epic Games, Victory Royale

Kép forrása: Epic Games

NVIDIA módszer

Nyissuk meg az NVIDIA Vezérlőt, és a 3D beállítások kezelése felé vegyük az irányt. Azon belül a programbeállítások a cél. Ott válasszuk ki a Fortnite-ot. Amennyiben nincs benne, akkor egyszerűen a hozzáadásra kattintsunk és addig görgessünk, amíg nem találjuk meg.

Itt kezd trükkösebb lenni a dolog. A leírtakon kívül semmi máshoz ne nyúljatok.

Az „Előre reprodukált képkockák maximális száma” beállást 1-re állítsuk.

Az „Energiatakarékosság” beállítást tegyük „Maximális teljesítmény előnyben részesítése”-re.

A „Függőleges Szinkronizáció”-t ( Vsync ) kapcsoljuk ki.

Ha valami hiba akadt, semmi gond, ugyanis vissza tudunk állítani mindent alapértelmezettre. Egy gép újraindítás a beállítások megváltoztatása után mindenképp ajánlatos.

Fortnite, Battle Royale, Epic Games, Victory Royale

Kép forrása: Fortnite: Battle Royale

Periférikus kitekintés

Egy apróbb tanács: ha az egered be tudod állítani DPI szerint, akkor próbáld megtalálni a neked legmegfelelőbb érzékenységet, amivel még tudod kontrollálni az egeret és a fegyvert. Minél alacsonyabb a DPI, annál nagyobb irányításod van a harcok során.

A játékon belül alapból túl magasra van állítva ezért 0.03 és 0.5 közé állítani érdemes. Aki eddig magas érzékenységgel játszott, annak problémás lehet megszokni, viszont idő és kis gyakorlás és már fel se fog tűnni.

Az ADS érzékenység arra az állapotra vonatkozik, mikor éppen jobb egérrel közelítünk az ellenfélre, de nem scope-al, hiszen arra külön beállítás van. 0.40 és 0.50 között a legideálisabb, itt érdemes kísérletezni.

Scope ADS lehet kicsit magasabb, mivel itt az ellenfelek távolabb vannak, gyorsabban szem elől téveszthetjük őket.

Konzolháború

No, nem a szó rosszabbik értelmében, most csak arra célzok, hogy tényleg háborúztok, konzolokon. Na jó, vágjunk bele.

A kontroller X és Y Axis – tengely – beállításokat 0.75 és 0.90 közé érdemes tenni. Persze ha 360 noscope-ra hajazunk rakhatjuk magasabbra, csak ne köhögjünk, mert egy kisebb mozzanatra is világ-körüli turnéra küldhetjük a kamerát.

Gamepad ADS – akárcsak az egérnél itt is a közelített célzásról van szó. 0.50 és 0.70 közötti értékben gondolkodjunk, ha nem akarunk elszédülni.

A scope beállításoknál a 0.75-0.90 közötti korábbi érték elegendő lehet.

Ha ezeket a tanácsokat betartod, már annyi előnyöd lesz az ellenségekkel szemben, hogy Te nem csak az építés tanulásába, de a technikai háttérbe is fektettél kis időt, így nem csak a reflexeid, de a géped is veled lesznek minden csatában. Találkozunk a buszon!

A Bud Light is egyike a cégeknek, aki aktívan kihasználja az épp adott internetes trendeket. Bizonyosan jól keresnek vele.

Július 18-25. között bárki megszerezheti a Playdead nagysikerű indie platformerét.

Egy tucat ember megsérült és többen meghaltak, miután valaki szándékosan felgyújtotta a Kyoto Animation stúdió épületét – írja a The Guardian.

Amit biztosan tudunk, hogy Pénteken többet tudunk majd.

Valakinek feltűnt, hogy a Devil May Cry 5 szereplője V, nagyon hasonlít Kylo Renre, így fénykardot adott neki.

×