A Ubisoft új platformon próbál teret hódítani magának egyik legnagyobb címével, az Assassin’s Creed-el.

Az Assassin’s Creed sorozatot talán nem kell bemutatni senkinek, hiszen évről-évre érkezik új játék vagy kiegészítő a franchise-hoz. Azonban kiadója, a Ubisoft, most elsőként adott ki okostelefonra is AC-t és azt kell mondjam, remek ötlet volt.

Fél éve vált elérhetővé mindenki számára a Rebellion és azóta egyre nagyobb népszerűségnek örvend, ami nem csoda, hiszen egy nagyon ötletes és hiteles AC rész lett ez is.

 

Az RPG alapú játék felépítése és menete kicsit hasonlít a Fallout Shelter-hez, hiszen a saját bázisunk és a küldetések pályái ugyanolyan mechanikával működnek a Rebellion-ban is. Egy 3 fős csapatot kell irányítanunk különböző feladatokra és extra missziókra is elmehetünk, ahol számtalan eltérő akadály és ellenfél vár ránk. Így fontos lesz, hogy a már megszerzett karakterek erősségeit és a küldetések kihívásait összhangba hozva állítsuk össze triónkat.

Több, mint 40 ilyen megszerezhető bérgyilkost tartalmaz a játék, akik saját specifikációval rendelkeznek. Sokszor lesz például olyan assassin-ra szükségünk, aki jó a csapdák semlegesítésében és a zárak feltörésében, de kelleni fog az ügyesség és az erő is a különböző szinteken.

Amikor elindítunk egy küldetést, a pálya különböző szobákra oszlik, ahol sok esetben eldönthetjük, hogy melyik irányba haladjunk tovább a célunk elérése érdekében. Minden ilyen pályarész előtt választhatunk, hogy a csapatunk melyik tagja lépjen be a következő ajtón.

Videóm

Az alaptámadásokon kívül, a kasztoknak megfelelő sajátos képességekkel rendelkeznek karaktereink. Minden akció százalékos arányban lesz sikeres és csak adott próbálkozási lehetőségünk van, így jól meg kell fontolni, hogy kivel és mikor használunk el a képességet. A bázisunkon lévő üres szobákat pedig minden szintlépésnél egy új funkcióval fejleszthetjük. Készíthetünk erősebb fegyvereket harcosainknak, elküldhetjük őket edzésre, taníthatjuk különböző képességek megszerzésére, valamint új küldetéseket is szerezhetünk általuk.

Kezelhetőség szempontjából egy egyszerű játék. Hamar rá lehet érezni az alap stratégiákra és a fontosabb elemekre. A napi és alkalmi küldetések sem térnek el a megszokottól, minél több pályát teljesítünk, annál több új lehetőség fog megnyílni előttünk.

Assassins Creed

Kép forrása: Assassin’s Creed Rebellion

A Rebellion története körülbelül a Brotherhood és a Revelations részei között helyezkedik el időben. Ráadásul elég sok újdonságot kapunk, ha nem skippeljük át a párbeszédeket és a bevezetőket.

Az apró játékelemek összetettsége egy teljesen komplex élményt nyújt, de nem is rabol el sok időt az életünkből. Akár rajongói vagytok az AC sorozatnak, akár csak egy szórakoztató és sokszínű játékot kerestek, egy próba erejéig mindenképpen szakítsatok rá időt!

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ubisoft.accovenant&hl=en_US

iOS: https://itunes.apple.com/us/app/assassins-creed-rebellion/id1164056434?mt=8

 

A termékhez nem tartozik leírás.

4 990 Ft

Kosárba

A termékhez nem tartozik rövid leírás.

×