A VR technológia rohamléptekkel fejlődik és egyre elérhetőbb mindenki számára. Ha mobilhoz keresel headsetet, mutatunk egy jó és olcsó példányt.

Különösen igaz a fenti állítás a mobilpiacra, ahol naponta jelennek meg egyre szebb és összetettebb VR játékok.

A párszáz forintos készülékektől egészen a több tízezres kategóriáig találhatunk már VR headsetet, amik leginkább a plusz funkcióikban és a minőségükben térnek el egymástól. Már a felhasználói igények is megkövetelik a játékok összetettségét, hiszen az nem elég kihívás, ha csak a fejünk mozgatásából áll egy játékmenet. Így a legújabb címek legtöbbje támogatja a kontrollereket, valamint egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a fülhallgatók, hogy méltó kihívója lehessen egy mobilos VR játék egy klasszikus VR játéknak.

Cikkünkben egy olyan készüléket mutatunk be, ami a fent említett igényeket teljes mértékben kiszolgálja. A VR Shinecon 6.0 rendelkezik saját bluetooth kontrollerrel, valamint beépített fülhallgatóval is, így hibátlan választás lehet azoknak, akik egy komplett VR élményt szeretnének, megfizethető áron.

Kialakítás

A szerkezet könnyűsége, valamint a három gumírozott pánt kényelmes és stabil rögzítést biztosít. A szem körüli részeket habszivaccsal párnázták ki, így viselete semmilyen nehézséget nem okoz használójának. A headset felső részén a megszokott lencsekalibráló tárcsák vannak, amikkel a szemünkhöz mérten állíthatjuk be.

Az alsó részén az alapfunkciókhoz készített gyorsgombok vannak. Köztük egy OK gomb, ami manuálisan koppint a képernyő közepére, valamint a csatlakoztatás utáni hangerő és play/pause is elérhető kívülről.

A termék leírása szerint bármilyen 4,5 és 6 inch közötti képátlójú telefonnal működik, azonban az ennél nagyobb, 6,3-as telefonnal is hibátlanul tudtuk tesztelni. Ami fontos pozitívum, hogy a telefontartó részen nem helyeztek el szorító egységeket, így mobilunkat csupán egy szivacsos tartóba kell helyeznünk. Ezzel elkerülhető a nem kívánt hangerő és készenléti gombok véletlenszerű megnyomása.

Fejhallgató

A telefontartó résznél egy jack csatlakozót is találunk, aminek segítségével könnyedén összeköthetjük a készülékeinket. Egyetlen hátránya, hogy olyan mobillal nem tudjuk használni, ami nem rendelkeznek jack bemenettel. De egy kisebb átalakítónak még helyet lehet szorítani benne.

A hangzása meglepően minőségi, a mély és magas hangok egyaránt tiszták. A fejhallgató távolsága állítható, így biztosan passzolni fog hozzánk.

Lencsék

A Shinecon 6.0 40mm-es optikai lencsékkel és 100 fokos látómezővel rendelkezik, ami ár-érték arányban is kiemelkedő, így ez a másik nagyobb pozitívum, amit a készülék javára írhatunk.

Kontroller

Az alapcsomag tartalmaz egy kontrollert is, amit Bluetooth segítségével párosíthatunk a telefonunkhoz. Ehhez viszont szükségünk lesz 2 darab AAA elemre is, ami nem a csomag része.

A kis joystick kényelmes használatot biztosít, de természetesen aki rendelkezik saját kontrollerrel, azzal is ugyanúgy fog működni a headset.

Összességében egy nagyon tetszetős mobil VR készülék lett a Shinecon 6.0, ami remek megoldásokat nyújt a kényelem és használhatóság tekintetében, valamit a technikai jellemzői is felérnek egy felsőbb kategóriás VR headsethez. Kb. 10 ezer forintért hozzá is lehet jutni. 

Bátran ajánljuk mindenkinek, aki egy komplett és megfizethető mobilos VR csomagot szeretne.

 

Kiemelt ajánlat

Mystery Gamers Pack

5 990 Ft

Kosárba

5 990 Ft

Ez a csoda csomag csak rád vár!

Vásárold meg ezt a Good Loot termékeket tartalmazó Mystery Gamers Pack-et, és legyen tiéd a 17499 Ft értékű csomag most csak 5999 Ft-ért! A csomag tartalma:

A csomag tartalma:

  • 2 db rövid vagy hosszú ujjú póló
  • 2 pár egyméretű zokni (klasszikus, boka- vagy titokzokni)
  • 1 db tornazsák
A csomagban a termékek véletlenszerű mintával találhatók meg! A minta nem választható! Nem megfelelő minta esetén cserére nincs lehetőség!

Ben Yedder twitteren reagált az új TOTSSF lapjára, ez alapján pedig biztosra vehetjük, hogy pontosan tudja, mennyire nem szeretik a játékosok a FUT lapjait.

Bátran állíthatjuk, hogy ez minden idők legdurvább akciója.

Nem győzik lekötni magukat a World of Warcraft játékosok. Megszületett egy hihetetlenül menő Tier 8-as páncélt bemutató videó. Több ezer óráig készült.

×