A VR technológia rohamléptekkel fejlődik és egyre elérhetőbb mindenki számára. Ha mobilhoz keresel headsetet, mutatunk egy jó és olcsó példányt.

Különösen igaz a fenti állítás a mobilpiacra, ahol naponta jelennek meg egyre szebb és összetettebb VR játékok.

A párszáz forintos készülékektől egészen a több tízezres kategóriáig találhatunk már VR headsetet, amik leginkább a plusz funkcióikban és a minőségükben térnek el egymástól. Már a felhasználói igények is megkövetelik a játékok összetettségét, hiszen az nem elég kihívás, ha csak a fejünk mozgatásából áll egy játékmenet. Így a legújabb címek legtöbbje támogatja a kontrollereket, valamint egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a fülhallgatók, hogy méltó kihívója lehessen egy mobilos VR játék egy klasszikus VR játéknak.

Cikkünkben egy olyan készüléket mutatunk be, ami a fent említett igényeket teljes mértékben kiszolgálja. A VR Shinecon 6.0 rendelkezik saját bluetooth kontrollerrel, valamint beépített fülhallgatóval is, így hibátlan választás lehet azoknak, akik egy komplett VR élményt szeretnének, megfizethető áron.

Kialakítás

A szerkezet könnyűsége, valamint a három gumírozott pánt kényelmes és stabil rögzítést biztosít. A szem körüli részeket habszivaccsal párnázták ki, így viselete semmilyen nehézséget nem okoz használójának. A headset felső részén a megszokott lencsekalibráló tárcsák vannak, amikkel a szemünkhöz mérten állíthatjuk be.

Az alsó részén az alapfunkciókhoz készített gyorsgombok vannak. Köztük egy OK gomb, ami manuálisan koppint a képernyő közepére, valamint a csatlakoztatás utáni hangerő és play/pause is elérhető kívülről.

A termék leírása szerint bármilyen 4,5 és 6 inch közötti képátlójú telefonnal működik, azonban az ennél nagyobb, 6,3-as telefonnal is hibátlanul tudtuk tesztelni. Ami fontos pozitívum, hogy a telefontartó részen nem helyeztek el szorító egységeket, így mobilunkat csupán egy szivacsos tartóba kell helyeznünk. Ezzel elkerülhető a nem kívánt hangerő és készenléti gombok véletlenszerű megnyomása.

Fejhallgató

A telefontartó résznél egy jack csatlakozót is találunk, aminek segítségével könnyedén összeköthetjük a készülékeinket. Egyetlen hátránya, hogy olyan mobillal nem tudjuk használni, ami nem rendelkeznek jack bemenettel. De egy kisebb átalakítónak még helyet lehet szorítani benne.

A hangzása meglepően minőségi, a mély és magas hangok egyaránt tiszták. A fejhallgató távolsága állítható, így biztosan passzolni fog hozzánk.

Lencsék

A Shinecon 6.0 40mm-es optikai lencsékkel és 100 fokos látómezővel rendelkezik, ami ár-érték arányban is kiemelkedő, így ez a másik nagyobb pozitívum, amit a készülék javára írhatunk.

Kontroller

Az alapcsomag tartalmaz egy kontrollert is, amit Bluetooth segítségével párosíthatunk a telefonunkhoz. Ehhez viszont szükségünk lesz 2 darab AAA elemre is, ami nem a csomag része.

A kis joystick kényelmes használatot biztosít, de természetesen aki rendelkezik saját kontrollerrel, azzal is ugyanúgy fog működni a headset.

Összességében egy nagyon tetszetős mobil VR készülék lett a Shinecon 6.0, ami remek megoldásokat nyújt a kényelem és használhatóság tekintetében, valamit a technikai jellemzői is felérnek egy felsőbb kategóriás VR headsethez. Kb. 10 ezer forintért hozzá is lehet jutni. 

Bátran ajánljuk mindenkinek, aki egy komplett és megfizethető mobilos VR csomagot szeretne.

 

A Bud Light is egyike a cégeknek, aki aktívan kihasználja az épp adott internetes trendeket. Bizonyosan jól keresnek vele.

Július 18-25. között bárki megszerezheti a Playdead nagysikerű indie platformerét.

Egy tucat ember megsérült és többen meghaltak, miután valaki szándékosan felgyújtotta a Kyoto Animation stúdió épületét – írja a The Guardian.

Amit biztosan tudunk, hogy Pénteken többet tudunk majd.

Valakinek feltűnt, hogy a Devil May Cry 5 szereplője V, nagyon hasonlít Kylo Renre, így fénykardot adott neki.

×