A lovagiasság még nem halt ki, legalább is ami a mobiljátékokat illeti, hiszen a most bemutatott Rival Kinghts egészen a középkorig repít minket vissza.

A középkorban több funkciót is elláttak a lovagi tornák. Hol istenítéletként alkalmazták, ahol a párbaj vesztesét elítélték, a győztest pedig szabadon engedték, és volt, hogy egy hölgy megszerzéséért küzdöttek a lovagok.

Akárhogy is legyen, a Rival Knights egy remek múltidéző akciójáték, ahol az ügyességünket és gyorsaságunkat kell felhasználnunk a győzelmeink érdekében. A játék csak álló módban használható, de a hanghatások és a grafikai elemek sok mindenért kárpótolnak minket, ahogy egyébként az el is várható a Gameloft fémjelzéstől.

Rival Knights

Kép forrása: Rival Knights

Ritmus és ügyesség

A játék nincs túlbonyolítva, és talán pont ez a legnagyszerűbb benne. Hamar elindulhatunk lovagi pályafutásunkban, ahol kezdetét veszi a párbajozás, vagyis a kopjatörés.

3 fő értéket különböztetünk meg: Erő, Páncél és Gyorsaság. Az erő mértékét a dárdánk fogja meghatározni, a páncélét a ruházatunk, a gyorsaságot pedig a lovunk. Ezek mindegyike fejleszthető, és egyre erősebb, valamint jobb tulajdonságokkal rendelkező felszerelésekhez juthatunk majd hozzá fejlődésünk során.

A párbajok lényege, hogy egy jó startolás után, minél gyorsabban hajtsuk a lovunkat az ellenfelünk felé és dárdánkkal egy jól irányzott mozdulattal lelökjük hátasáról.

Az indulást, a folyamatos gyorsulást és az összecsapás előtti irányítást is nekünk kell végrehajtanunk:

Videóm

 

A párbajok humánusabb formájával is találkozhatunk majd kalandozásaink során, ahol csak egy akadálypályán kell átvágtatnunk lovunkkal, gyorsabban, mint ellenfelünk. De legtöbb esetben a videón is látható küzdelmek várnak ránk.

A Rival Knights online és offline játékmódokra tagolható.  Szóló módban a fentebb is leírt sztori módban és egyéb kihívásokban kell menetelnünk, az online módokban pedig pvp-zhetünk és további Grand Challenge versenyekre nevezhetünk.

A játékra körülbelül fél éve nem érkezett frissítés, de a challenge módokban még mindig gyorsan találhatunk online ellenfeleket, és különösebb hibát sem tapasztaltunk a tesztelés során, így aki szeretne egy könnyed, akciódús lovagi játékot, bátran ajánljuk kipróbálásra.

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.gameloft.android.ANMP.GloftOKHM

iOS: https://itunes.apple.com/us/app/rival-knights/id624555293?mt=8

 

 

A Trónok harca Sansa Stark-ja tetoválásával már tavaly elspoilerezte a sorozat végét.

A Plague Tale: Innocence legújabb videójában Sean Bean elrettentő módon szaval nekünk.

A meme, a legenda, mindenki kedvenc macskája Grumpy Cat legnagyobb sajnálatunkra örökké eltávozott közölünk.

A Computer Entertainment Supplier’s Association (CESA) bemutatta a 2019-es Tokiói Játékbemutató fő látványtervét.

Mindazok számára, akik szerint a küzdősportok és a technológia nem lehet két jóbarát, hát tessék!

×