Régi idők nagy kedvencét élhetjük át újra, ezúttal VR-ban. A Quake VR, avagy a QVR új formában nyújt régi érzéseket, mobilon.

A mobilplatformra átalakított klasszikus, virtuális valósággal keverve jó ötletnek bizonyult, hiszen nem sok hasonlóval találkozhattunk már. A Quake volt az első háromdimenziós fps játék, ami 1966 óta sok folytatást és átdolgozást kapott. A mai napig rengeteg rajongója van, de a QVR teljesen új élménnyel gazdagítja a játékosokat, hiszen egy remek nosztalgiát hoz a telefonunkra, mindezt VR-ban.

A játék jelenleg csak Android-ra érhető el, ráadásul sajnos nem ingyenes. Körülbelül 370 forintot kell fizetnünk érte, ami egyébként olcsónak számít a hasonló kaliberű mobilos VR játékoknál. De nézzük is meg, mit kapunk a pénzünkért.

Quake VR

A játék hűen másolja a jól ismert alapokat, egy az egyben átélhetjük a Quake hangulatát, amihez szükségünk lesz VR készülékre és kontrollerre is, ezek nélkül nem tudunk majd belépni. Habár találhatunk rajta Non-VR módot, így szemüveg nélkül is játszhatunk vele, de a kontrollert akkor sem nélkülözhetjük.

 

A Single Player mód indításakor kiválaszthatjuk, hogy melyik nehézségű pályára lépünk be, ahol nekivághatunk az első epizódnak. A játékban lehetőség van mentésre is, így probléma nélkül haladhatunk benne.

Irányíthatóság szempontjából nem volt problémánk a tesztelés során. Javasolt forgó, irodai vagy gamer székben ülve játszani, mert karakterünket a fejünk forgatásával tudjuk irányba helyezni, így fennállhat a szédülés esélye, biztosabb tehát stabilan, ülve elhelyezkedni. A kontrollerrel irányítunk minden mást, vagyis a mozgást, a lövést, az ugrást és a fegyverválasztást is.

4 epizódban küzdhetünk meg az ellenséggel, amivel ha végeztünk, érkezhet is a főellenség. Kezdő fegyverünk egy Shotgun és egy balta lesz, az első ellenségeink Grunt-ok és Rotweiller-ek. A pályán itt is szerezhetünk páncélokat, gyógyító dobozokat és természetesen a Quake fegyverarzenál legtöbbjéhez is szerencsént lej

QVR Online

A legnagyobb meglepetés az online multiplayer lehetőség, ami egészen magas szintre emeli a mobilos VR játékokat, hiszen mi lehet annál jobb, mint más VR-osok ellen küzdeni az arénában? Mi is létrehozhatunk szobákat, de csatlakozhatunk a már meglévőkhöz is.

Ugyan a játékra jó ideje nem érkezett frissítés, még a mai napig is megfelelően működik. Ha te is szeretted a Quake játékokat, vagy csak egy nagyon jó fps játékot keresel, ahol a VR headset-ed és a kontrolleredet is használnád, akkor szerintünk a QVR megéri a pénzét. Ha egy jó mobilos VR Headsetet is szeretnél hozzá, próbáld ki a Shinecoon készülékét, amiről olvashatsz is nálunk.

Letöltés Android-ra:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.drbeef.qvr&hl=hu

A Bud Light is egyike a cégeknek, aki aktívan kihasználja az épp adott internetes trendeket. Bizonyosan jól keresnek vele.

Július 18-25. között bárki megszerezheti a Playdead nagysikerű indie platformerét.

Egy tucat ember megsérült és többen meghaltak, miután valaki szándékosan felgyújtotta a Kyoto Animation stúdió épületét – írja a The Guardian.

Amit biztosan tudunk, hogy Pénteken többet tudunk majd.

Valakinek feltűnt, hogy a Devil May Cry 5 szereplője V, nagyon hasonlít Kylo Renre, így fénykardot adott neki.

×